khakeri-z-rosiyi-iranu-i-knr-namagayutsya-vikrasti-dani-pro-vaktsinu-vid-covid-19-the-guardian

Хакери з Росії, Ірану і КНР намагаються викрасти дані про вакцину від COVID-19 - The Guardian

 • 13299 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Росія, Іран і КНР за допомогою хакерів, ймовірно, намагаються зламати британські університети і наукові установи для крадіжки даних про дослідження, пов'язаних з COVID-19, в тому числі про розробку вакцин. Про це посилаючись на британських експертів з кібербезпеки, повідомляє The Guardian, передає УНН.

Так, відповідно до інформації видання, британський Національний центр кібербезпеки (NCSC) заявив, що частка цільових кібератак зросла.

"Передбачається, що країни, включаючи Іран і Росію, стоять за спробами злому, у той час як експерти кажуть, що КНР також причетна до злочину", - сказано у статті.

Як зазначає видання, на сьогодні десятки університетів і установ у країні працюють над вивченням COVID-19, починаючи від нових діагностичних тестів і тестів на антитіла до експериментального лікування.

У той же час, передбачається, що до сих пір не було скоєно "успішних" кібератак на університети або дослідні інститути.

"Будь-яка атака проти зусиль по боротьбі з коронавірусною кризою негідна. Ми спостерігаємо зростання частки кібератак, пов'язаних з коронавірусом, і наші експерти працюють цілодобово, щоб допомогти цільовим організаціям. Проте загальний рівень кібератак з боку злочинців і держав проти Великої Британії залишався стабільним під час пандемії", - повідомив виданню представник NCSC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські ЗМІ звинуватили Помпео в брехні через заяву про лабораторне походження COVID-19.

Оксфордський університет, який займається провідними світовими розробками вакцин і недавно почав випробування на людях, заявив, що працює з NCSC для захисту своїх досліджень.

AstraZeneca, фармацевтична група з Кембріджа, співпрацюватиме з університетом для виробництва і розповсюдження вакцини, якщо клінічні випробування покажуть її ефективність.

Як повідомлялося в УНН, спецслужби США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії у своїй новій доповіді стверджують, що КНР навмисно приховувала або знищила докази про спалах коронавірусу, зробивши "напад на міжнародну прозорість", який забрав десятки тисяч життів. 

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Укрпошта введе в обіг поштову марку до 9 травня

     • 17997 переглядiв