ukenru
kerivnitstvo-radi-poprosilo-posliv-zi-skhidnoyi-yevropi-dbati-pro-ukrayinskikh-zarobitchan

Керівництво Ради попросило послів зі Східної Європи дбати про українських заробітчан

 • 10336 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Україна готова до тісної взаємодії з урядами країн Східної Європи у питаннях правового та соціального захисту своїх трудових мігрантів. Про це заявила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час робочого сніданку з послами Республіки Польща, Словацької Республіки, Угорської Республіки, Чеської Республіки, Литовської Республіки та заступницею посла Румунії в Україні, повідомляє УНН з посиланням на Інформаційне управління Апарату ВРУ.

Як повідомили в пресслужбі ВРУ, заступниця Голови Верховної Ради України закликала учасників зустрічі дбати про українських трудових мігрантів, які роблять значний внесок не лише в економіку України, але й безпосередньо у зростання економік країн-перебування.

"Звертаюся до вас із проханням: дбайте про них, як про своїх громадян. Ми готові до тісної взаємодії у питаннях їхнього правового та соціального захисту", - зауважила Кондратюк.

Вона повідомила, що Україна прагне розвивати рівноправні та добросусідські відносини зі своїми західними сусідами - країнами-членами ЄС і НАТО, втім, водночас, щоразу даватиме відсіч агресії і зазіханню на суверенітет та територіальну цілісність.

При цьому вона попросила подальшого сприяння Україні на шляху інтеграції до ЄС та НАТО, підтримки в рамках міжнародних організацій та структур, зокрема ООН, ОБСЄ, Ради Європи. За її словами, Україна також зацікавлена у формуванні надійного поясу безпеки і співпраці в Балто-Чорноморсько-Адріатичному регіоні, участі у спільних економічних проектах, зокрема в рамках ініціативи Трьох морів.

Нагадаємо, на непостійній основі за кордоном працює від 7 до 9 млн українців.

Українські Національні Новини

Політика