kazakhskoho-opozytsiinoho-zhurnalista-sadykova-pokhovaly-na-musulmanskomu-kladovyshchi-u-kyivskii-oblasti

Казахського опозиційного журналіста Садикова поховали на мусульманському кладовищі у Київській області

 • 16837 переглядiв

На Київщині пройшла церемонія прощання з казахським опозиційним журналістом Айдосом Садиковим, який 2 липня помер після замаху. Поховали опозиціонера на мусульманському кладовищі в Київській області. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що прощання та мусульманська ритуальна церемонія Жаназа-намаз пройшли в мечеті "Бірлік" у селі Чайки. Після чого Айдоса Садикова поховали на мусульманському кладовищі в Київській області.

Зазначається, що на похоронах були присутні лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нагадаємо

Замах на Айдоса Садикова стався 18 червня у дворі будинку в Шевченківському районі Києва, де Садиков жив із дружиною. Айдос боровся за життя 13 днів, але помер у лікарні.

Підозрювані – двоє громадян Казахстану, Алтай Жаканбаєв і Мейрам Каратаєв, які в день нападу покинули територію України. Пізніше Жаканбаєв здався правоохоронцям у Казахстані. Офіс Генерального прокурора готує пакет документів для звернення до компетентних органів Казахстану про їх екстрадицію.

Дружина Садикова про напад на її чоловіка у Києві: це був професійний вбивця, вигодонабувач - Токаєв19.06.24, 16:32

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі