ukenru
katuvaly-elektrychnym-strumom-ta-byly-dvom-okupantam-yaki-znushchalys-z-ukraintsiv-na-luhanshchyni-povidomleno-pro-pidozru

Катували електричним струмом та били: двом окупантам, які знущались з українців на Луганщині, повідомлено про підозру

 • 22197 переглядiв

Двом представникам російської окупаційної "влади", які катували українців на тимчасово окупованій Луганщині українські правоохоронці оголосили про підозру.

Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам окупаційних органів рф, які катували українців на тимчасово окупованій території Луганщини. Окупанти зокрема, били українців гумовими кийками, днями тримали без їжі та води та катували електричним струмом. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ.

Деталі 

Як повідомляється, зловмисники викрадали людей до російських катівень та особисто піддавали їх жорстоким тортурам, щоб схилити до співпраці з рашистами.

Одним із фігурантів є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який у 2015 році вступив до окупаційного "мдб лнр". Після початку повномасштабного вторгнення рф та захоплення Сватового він брав участь у репресіях проти українців, які чинили спротив загарбникам у місті.

Він разом із спільниками викрадав людей прямо посеред вулиці та відвозив їх "на підвал". Серед потерпілих були колишній мер міста, депутат райради та декілька працівників місцевих держустанов.

Катували полоненого поліцейського: начальнику та працівникам Оленівської колонії оголосили підозру04.03.24, 13:28 • [views_0]

У застінках зловмисник бив ув’язнених прикладом автомата, поливав їх окропом та застосовував електричний струм.

Ще один фігурант – колишній посадовець місцевої пенітенціарної установи. У 2014 році він добровільно приєднався до "управління виконання покарань" терористичної організації "лнр". Ще до початку повномасштабного вторгнення росії він став "заступником начальника Суходільської виправної колонії рф". Після 24 лютого 2022 року окупанти створили на базі псевдоустанови російську катівню, куди звозили українських військовополонених.

Двох працівників ТЦК на Львівщині судитимуть за катування та утримування чоловіків у військкоматі22.02.24, 12:38 • [views_0]

Там, як повідомляється, їх жорстоко били гумовими кийками, а також днями тримали без їжі та води у переповнених камерах. Крім того, зловмисник особисто катував ув’язнених електричним струмом у власному кабінеті.

Наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати рашистів, вказали в СБУ.

Тетяна Краєвська

Війна