kandydaty-u-prezydenty-moldovy-skladatymut-test-na-znannia-derzhavnoi-movy

Кандидати у президенти Молдови складатимуть тест на знання державної мови

 • 21996 переглядiв

Вперше кандидати на пост президента Молдови пройдуть тестування на знання державної мови. ЦВК затвердила нове положення, згідно з яким кандидати мають продемонструвати володіння рідною мовою.

Вперше, кандидати на пост президента Республіки Молдова пройдуть тестування на знання державної мови. Вибори відбудуться 20 жовтня. Рол це повідомляє Point, пише УНН.

Деталі

Відповідно до нового положення, яке затвердила Центральна виборча комісія (ЦВК), знання румунської мови у кандидатів перевірятиметься приймальною комісією під час подання документів для реєстрації ініціативних груп.

Як пише видання, кожен кандидат буде зобов'язаний особисто заповнити декларацію та відповідати на запитання членів приймальної комісії. Це необхідно для того, щоб продемонструвати свої навички володіння мовою.

Відповідно до статті 18 закону "Про громадянство Республіки Молдова", кандидатам необхідно продемонструвати наступні рівні володіння державною мовою:

  • достатнє розуміння загальної мови та офіційної інформації;
  • здатність обговорювати та відповідати на запитання щодо повсякденного життя;
  • вміння читати та розуміти тексти суспільного характеру, закони та нормативні акти;
  • здатність писати есе на тему, пов'язану із повсякденним життям.

Нагадаємо

На початку серпня МЗС Молдови оголосило співробітника посольства рф персоною нон ґрата через діяльність, несумісну з дипломатичним статусом. Це рішення пов'язане з розслідуванням справи про державну зраду та шпигунство на користь росії.

Популярні

Новини по темі

На Закарпатті запрацював "сухий порт"

 • 27315 переглядiв

У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу

 • 85088 переглядiв