kabmin-vydilyv-5-mlrd-hrn-na-ukryttia-v-shkolakh-ta-216-mln-na-avtobusy

Кабмін виділив 5 млрд грн на укриття в школах та 216 млн на автобуси

 • 13614 переглядiв

Кабмін розподілив кошти на будівництво укриттів у школах 8 областей та закупівлю шкільних автобусів. Очікується придбання щонайменше 500 автобусів у 2024 році для забезпечення безпечного очного навчання.

Кабмін виділів ще близько 5 млрд гривень з бюджету на укриття в школах Чернігівської, Херсонської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської областей. Також розподілив майже 216 млн грн на шкільні автобуси. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Уряд розподілив ще близько 5 млрд грн з бюджету на укриття в школах Чернігівської, Херсонської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської областей

- повідомив Шмигаль. 

Також, за словами Шмигаля, уряд розподілив майже 216 млн грн на шкільні автобуси, яких цього року вже закуплено понад 120 одиниць.

Цьогоріч у держбюджеті вже було передбачено 2,5 млрд грн на будівництво шкільних укриттів та 1 млрд грн — на закупівлю шкільних автобусів. Очікуємо, що завдяки виділеним коштам та співфінансуванню з місцевих бюджетів у 2024 році буде придбано щонайменше 500 шкільних автобусів

- вказав Шмигаль. 

Як вважає прем'єр, таким чином буде забезпечене регулярне підвезення школярів до освітніх закладів, які відповідають усім критеріям безпеки й де діти зможуть вчитися очно.

В Україні визначили вимоги до облаштування захищених просторів у школах13.08.24, 18:57

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Національний кешбек запрацює з 2 вересня - Мінекономіки

     • 17833 переглядiв

    В Україні запустили портал про маршрути автобусів за кордон

     • 13575 переглядiв