ukenru
kabmin-vstanovyv-rozmir-vyplat-ditiam-zahyblykh-zakhysnykiv

Кабмін встановив розмір виплат дітям загиблих захисників

 • 42781 переглядiв

Кабінет Міністрів встановив грошову допомогу в розмірі від 6 100 до 7 800 гривень для дітей, яким надано статус члена сім'ї загиблого захисника України.

Кабінет міністрів встановив адресну допомогу дітям, яким надали статус члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці України. Розмір виплат складає від 6100 гривень, повідомив в Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

Встановлено адресну допомогу до державної соціальної допомоги дітям, яким надано статус члена сімʼї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, годувальник яких не входив до складу добровольчих формувань територіальних громад та загинув (пропав безвісти), помер внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України

- йдеться в повідомленні.

Так, дітям від 1 до 15 років залежно від віку встановлюють такі виплати: не менше 7800 гривень - на одну дитину, не менше 6100 гривень - кожній дитині, якщо у сім'ї двоє або більше дітей.

Нагадаємо

У TikTok поширилася фейкова новина про неіснуючий український закон, який передбачає одноразову виплату 14 000 гривень українцям, які не виїхали з країни під час війни.