izrail-prohnozuie-shcho-viina-z-khamasom-zatiahnetsia-dovshe-nizh-na-kilka-misiatsiv

Ізраїль прогнозує, що війна з ХАМАСом затягнеться довше, ніж на кілька місяців

 • 39656 переглядiв

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант попередив, що війна проти Хамасу в секторі Газа може тривати довше, ніж кілька місяців. Галант і радник президента США Салліван обговорили регіональні загрози під час зустрічі в Ізраїлі.

Війна Ізраїлю проти ХАМАСу в Секторі Газа займе більше, ніж кілька місяців. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант під час зустрічі з радником президента США з національної безпеки Джейком Саллівоном в Ізраїлі, повідомляє УНН з посиланням на The Times of Israel.

ХАМАС - це терористична організація, яка протягом десяти років створювала себе для боротьби з Ізраїлем

- заявив Йоав Галлант.

Деталі

За словами міністра, бойовики побудували інфраструктуру під землею і над землею, її складно знищити. За його словами, це потребуватиме певного часу і триватиме понад кілька місяців.

Контекст

Галлант і Салліван обговорювали оперативні події в секторі Газа, а також напруженість на півночі з "Хезболлою" і регіональні загрози через дії Ірану у сусідніх странах.

Візит Саллівана до Ізраїлю проходить на тлі зростаючої напруженості між Вашингтоном і Єрусалимом через війну. У вівторок президент США Джо Байден заявив, що Ізраїль втрачає глобальну підтримку у війні проти ХАМАС через "невибіркові бомбардування" палестинського анклаву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН не засудила ХАМАС у резолюції щодо Гази

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі