izrail-khoche-stvoryty-bufernu-zonu-v-povoiennomu-sektori-haza-reuters

Ізраїль хоче створити буферну зону в повоєнному Секторі Газа - Reuters

 • 37451 переглядiв

Ізраїль планує створити буферну зону на палестинській стороні кордону Сектору Газа, щоб запобігти майбутнім післявоєнним атакам, обговорюючи цей план із сусідніми державами. Ініціатива залучає країни, які не є традиційними посередниками, що свідчить про стратегічні післявоєнні міркування.

Ізраїль планує створити буферну зону на кордоні із Сектором Газа після закінчення війни, щоб запобігти можливим майбутнім атакам. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, передає УНН.

Ізраїль поінформував кілька арабських держав, що хоче створити буферну зону на палестинській стороні кордону із сектором Газа, щоб запобігти майбутнім нападам після закінчення війни 

- йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними трьох джерел, Ізраїль поділився своїми планами зі своїми сусідами Єгиптом та Йорданією, а також Об'єднаними Арабськими Еміратами, які нормалізували відносини з Ізраїлем у 2020 році.

Також повідомляється, що Саудівська Аравія, яка не має зв'язків з Ізраїлем і яка зупинила процес нормалізації за посередництва США після початку війни в Газі 7 жовтня, була поінформована.

Джерела не уточнили, як інформація дійшла Ер-Ріяду, який офіційно не має прямих каналів зв'язку з Ізраїлем. Джерела повідомили також про Туреччину.

Як повідомляє Reuters, ініціатива не вказує на швидке припинення настання Ізраїлю, але вона показує, що Ізраїль виходить за рамки традиційних арабських посередників, таких як Єгипет або Катар, оскільки він прагне сформувати післявоєнний устрій Гази.

"Ізраїль хоче, щоб ця буферна зона між Газою та Ізраїлем з півночі на південь запобігала проникненню або нападу будь-яких бойовиків Хамасу або інших бойовиків на Ізраїль", - сказав високопоставлений представник регіональної служби безпеки.

Доповнення

Ізраїль відновив військові операції проти Хамаса в секторі Газа, заявивши, що Хамас порушив перемир'я, не звільнивши всіх жінок-заручниць та запустивши ракети Ізраїлем. Мета Цахала - повне знищення ХАМАС.

Анна Мурашко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі