ukenru
iz-viddilu-politsiyi-na-kharkivschini-znikli-10-tis-dolariv-dbr-pidozryuye-pravookhorontsiv

Із відділу поліції на Харківщині зникли 10 тис. доларів: ДБР підозрює правоохоронців

 • 13640 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Державне бюро розслідувань перевіряє можливу причетність до зникнення 10 000 доларів США правоохоронців у відділі Харківської поліції. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за інформацією поширеною у одній із соціальних мереж, перевіряють можливу причетність співробітників Основ’янського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області до зникнення 10 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що досудове розслідування розпочато за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

"За попередньою інформацією, мешканка Харкова звернулася до поліції із заявою про зникнення із її квартири 26 тисяч доларів США. Пізніше з’ясувалося, що гроші забрав батько заявниці. За словами чоловіка, після того як його викликали до відділу поліції, усю суму він віддав поліцейським. Його ж доньці правоохоронці повернули лише 16 тисяч доларів США, замість 26 тисяч", - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області.

Нагадаємо, поліцейського судитимуть за наїзд на жінку-пішохода в Сєвєродонецьку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП