italiya-zamorozila-aktivi-rosiyskikh-oligarkhiv-na-2-5-mlrd-dolariv

Італія заморозила активи російських олігархів на 2,5 млрд доларів

 • 513526 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Італія заморозила активи російських олігархів на суму близько 2,5 мільярда доларів після вторгнення в Україну минулого року, повідомив центральний банк країни, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Італія конфіскувала активи, зокрема банківські рахунки, розкішні вілли, яхти та автомобілі, в рамках санкцій Європейського союзу проти кремля і його покровителів. У своєму річному звіті підрозділ Банку Італії по боротьбі з відмиванням грошей (UIF) повідомив, що цифра в 2,5 мільярда доларів була оновлена до кінця червня.

Директор UIF Енцо Серата додав, що фінансові активи на суму близько 360 мільйонів доларів, пов'язані з 80 фізичними особами, було заморожено в рамках режиму санкцій.

Доповнення

До початку війни в лютому 2022 року італійські пляжі та порти були популярним майданчиком для багатих росіян, які купували нерухомість у престижних місцях, таких як озеро Комо, Сардинія, Тоскана та Лігурійське узбережжя.

Деякі з олігархів, які потрапили в санкційний список, подали апеляції до суду, зокрема російсько-узбецький металургійний і телекомунікаційний магнат Алішер Усманов.

У квітні італійський суд передав до Суду ЄС рішення про заморожування його активів на суму понад 80 мільйонів євро. В Українї майно російського олігарха Усманова на майже два мільярди заарештували у грудні минулого року. Пізніше у лютому цього року в управління АРМА було передано раніше арештовані 166 тис. тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн. У квітні АРМА готувала її до продажу на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнє майно Ротенбергів передано до ФДМУ та буде приватизоване

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп Алєксєєв вийшов з-під варти під заставу в 2,2 млн грн

     • 550644 переглядiв

    В Одесі аварійне відключення світла

     • 1850680 переглядiв

    Авто перекинулось на дах: на Київщині сталася потрійна ДТП

     • 547623 переглядiв