islamistska-hrupa-ymovirno-planuvala-napad-na-kelnskii-sobor-u-nimechchyni-pidozriuietsia-tadzhyk-yakoho-vzialy-pid-vartu-u-vezeli

Ісламістська група, ймовірно, планувала напад на Кельнській собор у Німеччині: підозрюється таджик, якого взяли під варту у Везелі

 • 26715 переглядiв

У німецькому місті Везель заарештовано 30-річного таджика, якого підозрюють у підготовці пов'язаного з ІД нападу на Кельнський собор і, можливо, на собор Святого Стефана у Відні.

У ФРН заарештований 30-річний таджик, якого підозрюють у плануванні терористичної атаки на собор у місті Кельн. Силовики підозрюють, що він може бути причетний до терористичного осередку "Ісламської держави". Іншою метою групи, як вказує Welt, є собор Святого Стефана у Відні, передає УНН.

Деталі

30-річного таджика, заарештовано у зв'язку з терористичною загрозою в місті Везель на Нижньому Рейні, - його підозрюють у шпигунстві за Кельнським собором.

Ми знаємо, що він був там

- повідомили в четвер джерела в органах безпеки Німеччини.

Стверджується, що 30-річний чоловік, якого взяли під варту, також був контактним з підозрюваним терористичним осередком ІД, який був заарештований у липні. Йдеться про "Провінція Хорасан" (ISPK), що є регіональним відділенням "Ісламської держави", яке конкурує з ісламістським Талібаном в Афганістані. ISPK була заснована в 2014 році. Також вказується, що іншою метою групи є собор Святого Стефана у Відні.

В рф збільшується кількість меморіалів загиблим військовим: встановлення пам'ятних дощок у школах викликає заперечення у місцевих керівників28.12.23, 18:01

Наразі невідомо, наскільки серйозними є докази проти затриманого 30-річного чоловіка.

Підозрюваний наразі перебуває під вартою на підставі поліцейського закону землі Північний Рейн-Вестфалія як запобіжний захід

- пояснює експерт ARD з питань тероризму Хольгер Шмідт.

Welt пише також, що влітку органи безпеки землі Північний Рейн-Вестфалія заарештували сімох підозрюваних у тероризмі . Кажуть, що чоловіки планували "гучні напади в дусі ІД" у Німеччині та шпигували за можливими цілями. Також повідомляється, що група вже намагалася отримати зброю.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що в Австрії та Німеччині арештували кількох людей, яких підозрюють у підготовці терактів у соборах Кельна, Відня та Мадрида, за якими, ймовірно, стоїть ісламістський терористичний осередок.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під вогнем окупантів: у місті лунають вибухи

     • 27977 переглядiв

    "Деолігархізація" облгазів завершена

     • 120982 переглядiв