ukenru
investytsii-v-enerhetyku-i-vykhid-na-yevropeiski-rynky-u-minenerho-provely-zustrich-z-biznesom-ta-dyplomatamy

Попри війну, Україні вдалось ввести понад 600 МВт нових потужностей з відновлювальних джерел енергії – Міненерго

 • 23242 переглядiв

Україна активно інтегрує свої енергетичні ринки в європейські, зосереджуючись на розвитку відновлюваної енергетики, залученні інвестицій та імплементації енергетичного законодавства ЄС для підвищення гнучкості та стабільності ринку електроенергії.

Заступники міністра енергетики зустрілись з представниками 90 компаній та іноземних дипломатів та розповіли про успіхи України у нарощуванні відновлювальної енергетики. Міненерго також закликало бізнес та партнерів до нових інвестицій в ВДЕ.  Про це повідомляє пресслужба Міненерго, пише УНН.

Деталі 

Учасники обговорили важливість залучення бізнесу до процесів відновлення та підсилення енергетичного сектору, розбудови енергетичної інфраструктури та впровадження нових стратегій і завдань, орієнтованих на європейські і світові практики.

Зазначається, що одним із ключових напрямків розвитку енергосектору, визначених Енергетичною стратегією України та над якими активно працює Міненерго, є відновлювані джерела енергії.

Зокрема, влітку 2023 року ухвалено законопроєкт щодо "зеленої" трансформації і розвитку потужностей відновлюваної енергетики. Закон передбачає новий підхід до підтримки ВДЕ, з орієнтацією на ринкові механізми і залучення інвестицій у галузь.

16.02.24, 19:22 • [views_0]

Також протягом останнього місяця розроблено ключові акти щодо розподілу квот на встановлення потужностей ВДЕ за аукціонним механізмом і Порядок видачі, обігу та погашення гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії.

У Міненерго розповіли, що наразі триває спільна з партнерами робота над розробленням реєстру гарантій походження та узгодження їх за європейськими правилами. Це важливо для залучення більшої кількості інвесторів у сектор ВДЕ.

Попри складні обставини воєнного часу, протягом двох останніх років в Україні було введено понад 600 МВт нових потужностей ВДЕ. У сектор інвестують як українські компанії, так і міжнародні партнери

- заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виокремив п'ять секторів, в яких Україна сподівається заявити про себе як майбутній член ЄС. Йдеться про оборону, енергетику, сільське господарство, сировинний сектор і цифрові технології.

Володимир Омельченко

Економіка