ukenru
imunitet-pislya-sovid-19-trimayetsya-pyat-misyatsiv-doslidzhennya

Імунітет після СOVID-19 тримається п'ять місяців - дослідження

 • 14464 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Люди, інфіковані COVID-19 в минулому, швидше за все, будуть захищені від повторного зараження протягом приблизно п'яти місяців, хоча експерти попереджають, що люди з імунітетом все ще можуть переносити вірус в носоглотці і тому є ризик передачі іншим людям. Про це свідчать результати дослідження, оприлюдненого 14 січня службою охорони здоров'я Англії (Public Health England (PHE), передає УНН.

"Учені, що працюють над дослідженням, прийшли до висновку, що імунітет, набутий природним шляхом в результаті зараження в минулому, забезпечує 83% захисту від повторного зараження в порівнянні з людьми, які раніше не хворіли на це захворювання. Це триває не менше 5 місяців з моменту першого захворювання", - вказали в службі охорони здоров'я Англії.

Хоча досі продовжується оцінка того, чи може імунітет тривати довше, це означає, що для людей, які заразилися хворобою при першій хвилі, тепер є ризик повторного зараження, вказують вчені.

У дослідженні, яке проводилося з 18 червня по 24 листопада минулого року, відстежувалися дані 6614 співробітників британської системи охорони здоров'я, які захворіли на коронавірус. З цих пацієнтів повторне зараження було виявлено лише у 44-х.

"Служба охорони здоров'я Англії також попередила, що, хоча у людей з антитілами є певний захист від зараження COVID-19, перші дані, отримані на наступному етапі дослідження, показують, що деякі з цих людей... можуть продовжувати передавати вірус іншим", - сказано в повідомленні.

Додамо, усього у світі на COVID-19 захворіло 92 313 199 людей, з них одужало 50 947 389. Кількість померлих зросла до 1 977 893.

Нагадаємо, в Україні на ранок 14 січня зафіксовано вже 1,138 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало – 837 063 особи, летальних випадків – 20 376. Хворіє наразі 281 325 осіб, кількість активних хворих за добу знизилася на 2 429. Добовий приріст нових хворих, за 13 січня - майже 8 тисяч, зростання третю добу поспіль. При цьому з початку тижня зберігається тенденція щодо переважання кількості одужалих.

Українські Національні Новини

Суспільство