ukenru
hruzynskyi-parlament-ukhvalyv-u-pershomu-chytanni-proiekt-zakonu-pro-inoahentiv-zmi

Грузинський парламент ухвалив у першому читанні проєкт закону "про іноагентів" - ЗМІ

 • 18275 переглядiв

Парламент Грузії ухвалив у першому читанні суперечливий законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", попри масові протести в Тбілісі проти нього.

Грузинський парламент ухвалив у першому читанні спірний законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", проти якого у Тбілісі виступали грузини. Повідомляється, що розгляд законопроєкту знову викликав масові акції протесту. Про це пише видання DW з посиланням на грузинські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Грузинський парламент ухвалив у першому читанні спірний законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", повторно внесений на розгляд правлячою партією "Грузинська мрія

 - пише видання.

Зазначається, що розгляд законопроєкту знову викликав масові акції протесту у Тбілісі.

Нагадаємо

Вранці 15 квітня на засіданні юридичного комітету парламенту Грузії лідер партії "Громадяни" Алеко Елісашвілі вдарив лідера парламентської більшості Мамуку Мдінараддзе, який представляв депутатам законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу".

16 квітня протестувальники в столиці Грузії Тбілісі намагалися оточити будівлю парламенту, а спецпризначенці застосували сльозогінний газ проти громадян на тлі протестів проти запропонованого закону про "іноземних агентів".

11 осіб було затримано під час акції протесту проти закону про іноземних агентів біля парламенту Грузії, один співробітник поліції отримав поранення, а поліцейський автомобіль був пошкоджений.