hretsiia-rozghliadaie-posylennia-dostupu-kruiziv-na-populiarni-ostrovy

Греція розглядає суворіші умови доступу круїзів на популярні острови

 • 15393 переглядiв

Уряд Греції розглядає нове законодавство для збільшення плати за висадку пасажирів круїзних суден. Мета - знизити навантаження на популярні острови, такі як Санторіні, де мінімальна плата може становити 10 євро.

У Греції уряд планує нове законодавство, яке збільшить плату за висадку для пасажирів круїзних суден, пише УНН з посиланням на eKathimerini.

Деталі

Такий крок продиктований прагненням позбавити популярні острівні напрямки, як-от Санторіні і, можливо, Міконос, від наслідків надмірного туризму.

За словами урядового чиновника, плата за висадку не може "бути нижчою за 10 євро для Санторіні".

Але думки всередині уряду розходяться. Деякі чиновники навіть стверджують, що "необхідно розглянути повну заборону на круїзи навколо грецьких островів", зазначає видання. А економічний блок при цьому рішуче виступає проти цієї ідеї, вважаючи, що Греція не може дозволити собі втратити доходи від круїзів.

Очікується, що будівництво нового порту на Санторіні в Монолітосі принесе полегшення, але в довгостроковій перспективі.

"У перехідний період основним втручанням стане підвищення ціни висадки, тоді як очікується, що буде запрошено нове дослідження щоденної кількості відвідувачів, яку може прийняти острів. Наразі ліміт у 8000 пасажирів на день для острова не відображає реалій на місцях", - пише видання.

В Греции разрешили шестидневную рабочую неделю02.07.2024, 00:30

Популярні

Новини по темі