hotova-produktsiia-bilshe-nizh-na-350-mln-hrn-na-kyivshchyni-vykryly-masshtabnu-skhemu-nelehalnoho-vyrobnytstva-ridyn-dlia-elektronnykh-syharet

Готова продукція більше ніж на 350 млн грн: на Київщині викрили масштабну схему нелегального виробництва рідин для електронних сигарет

 • 12232 переглядiв

БЕБ та кіберполіція викрили масштабне підпільне виробництво рідин для електронних сигарет. Вилучено продукції на 365 млн грн, включаючи 1,8 млн одиниць рідини та 15 тис. електронних пристроїв.

У Київській області викрили масштабну схему нелегального виробництва рідин для електронних сигарет. Під час обшуків було вилучено готової продукції більше ніж на 350 мільйонів гривень. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що детективи БЕБ спільно зі співробітниками кіберполіції встановили, що група осіб організувала у Києві та Київській області підпільне виготовлення рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Повний цикл масового виробництва контрафактної продукції налагодили в спеціально обладнаних цехах на промисловому устаткуванні.

Виробники пропонували широкий асортимент товару для заправки вейпів. Для рідин використовували чотири основні компоненти: нікотин, пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатори. Продукцію фасували у пластикові ПЕТ флакони. Готовий товар розповсюджувався по всій території України.

"Детективи БЕБ та співробітники кіберполіції провели обшуки на підпільному виробництві, складських та офісних приміщеннях. З незаконного обігу вилучено 1,8 млн одиниць рідини для електронних сигарет, понад 15 тис. одноразових електронних пристроїв, майже 15 тис. літрів хімічної сировини, обладнання та фурнітуру для виробництва. Крім того, вилучено понад 6 млн грн в еквіваленті та 6 транспортних засобів. рієнтовна вартість конфіскованої готової продукції становить майже 365 млн гривень", - ідеться в повідомленні Бюро економічної безпеки.

Досудове розслідування триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, що через зростання популярності фахівці все частіше проводять дослідження тютюнових виробів для електричного нагрівання та рідин для електронних сигарет.

"З початку року нам систематично призначаються експертизи з метою дослідження класичних тютюнових виробів, тютюнових виробів для електричного нагрівання, так званих ТВЕНів, а також рідини для електронних сигарет. За останній час приріст популярності та відповідних ризиків щодо електронних сигарет навіть більший за звичні для користувачів сигарети. Практично в кожній призначеній експертизі експертам надається на дослідження до 150-200 об’єктів, тобто зразків відповідної продукції, кожен із яких повинен бути належним чином досліджений", - зазначив Рувін.

Популярні

Новини по темі

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені

 • 14173 переглядiв

Спалили 15 автівок ЗСУ: затримано шість одеситів

 • 26912 переглядiв