ukenru
hlava-minfinu-obhovoryv-z-poslom-avstrii-zaluchennia-investytsii-na-vidnovlennia-ta-vidbudovu-ukrainy

Глава Мінфіну обговорив з послом Австрії залучення інвестицій на відновлення та відбудову України

 • 29244 переглядiв

Міністр фінансів Сергій Марченко обговорив з послом Австрії Арадом Бенке залучення австрійських інвестицій для відновлення та реконструкції України, наголосивши на підтримці Австрії у вигляді грантів, енергетичного обладнання та внесків до фондів Світового банку.

Представники Міністерства фінансів Сергій Марченко провів зустріч з послом Австрійської Республіки в Україні Арадом Бенкьо. Сторони звернули увагу на ряд важливих тем, серед яких: грантова підтримка на забезпечення соціальних та гуманітарних видатків та залучення інвестицій з метою збільшити ефективність відновлення України.

Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

Деталі

Міністр фінансів України Сергій Марченко обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Арадом Бенкьо залучення австрійських інвестицій до України.

Йшлося про те, що з початку повномасштабної війни кількість австрійських бізнесів в Україні скоротилася. Але уряд України має на меті запровадження необхідних механізмів підтримки для залучення та стимулювання іноземних інвестицій.

Зазначається, що австрійський уряд активно підтримує ініціативи з відновлення та відбудови в Україні, - у минулому році країна спрямувала 10 млн євро до Фонду підтримки енергетики України, Крім того, Австрія надала близько 275 тонн енергетичного обладнання для відновлювальних робіт на об’єктах енергетичної сфери України.

До ініціативи ЄБРР щодо посилення ефективності у відновленні України, в червні 2023 року долучився Австрійський банк розвитку (Oesterreichische Entwicklungsbank AG, OeEB).

14.03.24, 16:31 • [views_0]

Сергій Марченко подякував Уряду та народу Австрії за всебічну допомогу Україні.

Від лютого 2022 року Австрія спрямувала Україні 10 млн євро США грантової бюджетної підтримки на забезпечення першочергових соціальних та гуманітарних видатків держбюджету.

Зроблені внески у розмірі 32 млн дол. США до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку.

Близько 31 млн дол. США внесено до спеціальної програми Світового банку з відновлення України та реагування на кризу (Special Program for Ukraine's Recovery and Crisis Response - SPUR).

Також у міністерстві нагадують, що у 2024-2027 започатковано інструмент Ukraine Facility роки загальним обсягом 50 млрд євро, а також запровадження пакету санкцій ЄС проти росії.

Арад Бенкьо зазначив, що позиція Австрії щодо підтримки України незмінна, Австрія залишатиметься надійним партнером.

Нагадаємо

За даними Міністерства економіки, приватний сектор України потребує $5,8 млрд інвестицій у 2024 році для відновлення промисловості та торгівлі, пошкоджених війною.

США передадуть Україні пів мільйона доларів від заморожених російських активів через Естонію. Про це заявила заступниця генпрокурора США Монако.

15.03.24, 14:02 • [views_0]

Ігор Тележніков

Економіка