google-vypustyv-novi-modeli-shi-yaki-vin-nazyvaie-bezpechnishymy

Google випустив нові моделі ШІ, які він називає "безпечнішими"

 • 9901 переглядiв

Google представив три нові 'відкриті' моделі ШІ: Gemma 2 2B, ShieldGemma та Gemma Scope. Ці моделі орієнтовані на безпеку та призначені для різних застосувань, розширюючи доступність генеративного ШІ.

Компанія Google випустила три нових "відкритих" генеративних моделі ШІ, стверджуючи, що вони більш безпечні. Пише УНН із посиланням на Tech Crunch.

Деталі

Google заявив про випуск оновлення ШІ, - йдеться про нові "відкриті" моделі штучного інтелекту, які орієнтовані безпеку.

  •   Доповнення до сімейства генеративних моделей Gemma 2 від Google.  

 Нові моделі, Gemma 2 2B, ShieldGemma і Gemma Scope, призначені для різних застосувань і випадків використання, але їх об'єднує спільна спрямованість на безпеку. Google не надає вихідний код Gemini, який використовується у власних продуктах Google, а також є доступним для розробників. Натомість Gemma - це спроба Google зміцнити "доброзичливе ставлення до спільноти розробників", пише видання.

AI Studio для проектування чат-ботів в Instagram: Meta впроваджує нову функцію штучного інтелекту30.07.24, 14:56

  • Gemma 2 2B — це легка модель для генерації аналізу тексту;   

Може бути завантажена з таких джерел, як бібліотека моделей Vertex AI Google, платформа Kaggle, набір інструментів Google AI Studio.

  • ShieldGemma - це набір «класифікаторів безпеки», які намагаються виявити токсичність, як-от ворожнеча, переслідування та відвертий контент сексуального характеру.

Побудований на основі Gemma 2, ShieldGemma можна використовувати для фільтрації підказок до генеративної моделі, а також вмісту, який створює модель.

AMD услід за Nvidia стає компанією ШІ-чіпів - ЗМІ31.07.24, 15:04

  • Gemma Scope дозволяє розробникам "наблизити" певні точки в моделі Gemma 2 і зробити її внутрішню роботу більш зрозумілою.

[Gemma Scope складається зі] спеціалізованих нейронних мереж, які допомагають нам розпаковувати щільну, складну інформацію, що обробляється Gemma 2, розширюючи її до форми, яку легше аналізувати і розуміти.

 – повідомляють фахівці Google у своєму блозі

Вивчаючи ці розширені уявлення, можна зрозуміти, як Gemma 2 виявляє закономірності, обробляє інформацію і, зрештою, робить прогнози, інформує компанія.

Доповнення

Відкриті моделі розширюють доступність генеративного штучного інтелекту для невеликих компаній, дослідників, некомерційних організацій та індивідуальних розробників, йдеться у звіті Google.

Конкурент Google: в OpenAI тестують пошуковику SearchGPT на основі штучного інтелекту26.07.24, 15:40

Ігор Тележніков

Технології

Популярні

Новини по темі