glava-britanskoyi-rozvidki-zaklikav-rosiyan-do-spivpratsi-z-mi6-zaradi-zavershennya-viyni-v-ukrayini

Глава британської розвідки закликав росіян до співпраці з MI6 заради завершення війни в Україні

 • 254478 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Глава британської служби зовнішньої розвідки MI6 Річард Мур звернувся до росіян, обурених війною з Україною, із закликом "об'єднати зусилля", щоб покласти край кровопролиттю, пообіцявши, що таємниця співпраці "буде надійно захищена", пише УНН з посиланням на "Голос Америки".

Деталі

У своєму другому виступі після вступу на посаду глави Секретної розвідувальної служби 2020 року Річард Мур заявив, що перспективи перемоги росії в затяжному військовому конфлікті невеликі.

Виступаючи в британському посольстві в Празі, він порівняв ситуацію, що склалася в Україні, із "Празькою весною" 1968 року, коли радянський союз придушив ліберальні реформи в Чехословаччині.

"Спостерігаючи за продажністю, внутрішніми чварами і грубою некомпетентністю своїх лідерів - найгіршими проявами людського чинника, - багато росіян зіткнулися з тими самими дилемами, що і їхні предки 1968 року", - сказав Мур.

Цитата

"Я пропоную їм вчинити так само, як уже вчинили інші люди за останні 18 місяців і об'єднати зусилля з нами. Наші двері завжди відчинені... Їхня таємниця буде надійно захищена нами, і разом ми будемо працювати над тим, щоб покласти край кровопролиттю", - сказав глава MI6.

Мур назвав "безсовісним" рішення Ірану поставити москві дрони-камікадзе для використання їх у конфлікті в Україні. За його словами, це рішення викликало внутрішні розбіжності на найвищому рівні режиму в Тегерані.

Мур попередив, що Китай і росія прагнуть якомога швидше опанувати такі технології, як штучний інтелект (ШІ) і квантові обчислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ запустило онлайн-кампанію з вербування російських шпигунів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі