frantsuzkyi-parlament-pidtrymav-bezpekovu-uhodu-z-ukrainoiu-popry-rozbizhnosti

Французький парламент підтримав безпекову угоду з Україною попри розбіжності

 • 57164 переглядiв

Французькі законодавці переважною більшістю голосів підтримали 10-річну угоду про безпеку з Україною, зобов'язавшись надати Україні військову допомогу, зброю і навчання, незважаючи на опозицію з боку ультраправих і ультралівих партій.

Французькі законодавці після дебатів у парламенті таки підтримали безпекову угоду з Україною. Хто підтримав угоду, а хто висловлювався проти пишуть французькі ЗМІ, передає УНН.

 Для нас (уряду) відвернутися від України означало б відвернутися від наших цінностей. Це означало б зрадити довіру наших союзників і показати слабкість. Це абсолютно не мир, а скоріше відкриті двері до нових конфліктів. , нові поранення, нові війни. І тому з першої секунди разом з президентом ми чітко і твердо говоримо, що ми поруч з Україною, і ми будемо їй допомагати, чим буде потрібно.

– наголосив голова уряду Габріель Атталь перед голосуванням.

Деталі

За ухвалення франко-української угоди про безпеку та ситуації в Україні проголосували 372 парламентарів, 99 – висловились проти, ще 101 депутат утримався.

Додамо, що загальна кількість виборців у французькому парламенті — 572. Однак на голосуванні були 471.  Абсолютна більшість становить 236 голосів.

Зрештою законодавці підтримали угоду з великою перевагою. Втім, це відбулось після напружених дебатів.

Голосування за цю безпекову угоду, підписану між президентом (Еммануелем Макроном) і українським президентом (Володимиром Зеленським), не означає залучення до ескалації війни. Йдеться про підтвердження нашої постійної прихильності на стороні українського народу, і це про те, щоб сказати, росії, що Європа більше ніколи не піддасться погрозам чи страху.

– висловився Сільвен Маллард, законодавець від центристської партії «Відродження».

Проти безпекової угоди висловлювались партії "Національне об’єднання" (RN) та "Нескорена Франція" (LFI). Представники останньої напередодні прямо заявили, що голосуватиме проти пакету.

Ми сьогодні насправді не вирішуємо безпекову угоду з Україною – ви (уряд) її вже підписали, ні з ким не погоджуючись. Ви попросили нас підписати бланк після неприйнятних брязкаючих коментарів глави держави. Ми не можемо прийняти це

– сказав Арно Ле Гал, представник партії "LA FRANCE INSOUMISE:"  

"Можливо, пане прем’єр-міністре, мета полягала в тому, щоб зіграти хорошого хлопця і підштовхнути всю опозицію — а отже, і мільйони французів, яких вони представляють — на бік зла, у ганебному виборі, який ви, здається, хочете нав’язати: або ми за Макрона, або нас звинувачують у тому, що ми прихильники путіна. Таке ставлення, я кажу вам спокійно, але впевнено, є підлим",

– заявила депутатка від ультралівої партії Марін Ле Пен.

Аналітики зазначають, що Макрон наполягав на голосуванні, намагаючись показати, що ультраправі та ультраліві є слабкими щодо росії напередодні виборів до Європейського парламенту в червні, на яких опитування давно передбачають, що РН здебільшого перемагає у Франції.

Безпекова угода з Францією: в ОП оприлюднили текст17.02.24, 00:08

Додатково

10-річний договір безпеки з Україною включає зобов’язання Парижа постачати більше зброї, навчати солдатів і надіслати до 3 мільярдів євро (3,2 мільярда доларів) військової допомоги Україні в 2024 році.

Макрон також зайняв більш жорстку позицію щодо росії, закликаючи союзників України терміново зробити більше. Він також не виключив присутності західних військ в Україні, що викликало негативну реакцію серед деяких політиків заходу.

В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну 12.03.24, 18:46

Популярні

Новини по темі

У Кривому Розі завершили пошуково-рятувальну операцію - ОВА

 • 62488 переглядiв

На Львівщині перекинувся рейсовий автобус: травмовані 16 людей

 • 31058 переглядiв

Ще п'ятьох українських дітей вивезли з ТОТ Херсонщини

 • 27081 переглядiв