ukenru
frantsiya-vidmovilas-vid-spilnogo-patrulyuvannya-z-velikoyu-britaniyeyu-dlya-borotbi-z-migrantami

Франція відмовилась від спільного патрулювання з Великою Британією для боротьби з мігрантами

 • 21595 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс відкинув пропозицію свого британського колеги Бориса Джонсона, вести спільне патрулювання для боротьби з нелегальними мігрантами, які намагаються перетнути Ла-Манш. Про це пише Agence France-Presse, передає УНН.

Цитата

"Ми не можемо допустити, наприклад, щоб британські поліцейські або військові патрулювали наші береги", - наводить агентство слова Кастекса. На думку голови кабміну, патрулювання берегів - "це суверенітет" Франції.

Деталі

При цьому Кастекс підкреслив, що французька сторона завжди готова обговорювати різні пропозиції Великої Британії, пов'язані зі зміцненням співпраці.

"Деякі (ініціативи-ред) ми прийняли, деякі відхилили", - уточнив прем'єр-міністр країни.

В кінці листопада Джонсон направив лист президентові Франції Емманюелю Макрона, в якому представив план із п'яти пунктів щодо вирішення проблеми нелегальних мігрантів. Представлений ним план передбачав, зокрема, створення "спільних патрулів", діяльність яких буде спрямована на скорочення до мінімуму числа човнів та інших плавзасобів.

Доповнення

Проблема нелегальних мігрантів, які намагаються на човнах з Франції дістатися до Великої Британії через Ла-Манш, знову гостро постала після того, як на минулому тижні в районі Кале затонула шлюпка, яка перевозила півсотні нелегальних мігрантів. В результаті аварії човна, загинули близько 30 осіб. Французькі правоохоронні органи затримали п'ять осіб, яких підозрюють в організації переправлення мігрантів з Франції до Великої Британії. Прокуратура порту Дюнкерк оголосила про початок розслідування за статтею "Ненавмисне вбивство при обтяжуючих обставинах".

Лондон і Париж вже кілька років спільно борються з проблемою нелегалів, проте число мігрантів, що намагаються перетнути протоки Ла-Манш і Па-де-Кале, стає дедалі більше. В цьому році, скориставшись цим маршрутом, до Сполученого Королівства незаконно в'їхали більше 25 тис. людей. Кілька тисяч мігрантів в цьому році були затримані владою Франції до того, як встигли покинути французькі води.

Раніше міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив, що французькі рятувальні та прикордонні служби з початку 2021 року врятували 7,8 тис. нелегалів, які намагалися перебратися через Ла-Манш до Великої Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу