ukenru
frantsiya-rozpochala-golovuvannya-u-radi-yes

Франція розпочала головування у Раді ЄС

 • 21314 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Франція розпочала головування в Раді Європейського Союзу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство Європи та закордонних справ.

Цитата

“Кожна держава-член займає посаду голови Ради Європейського Союзу на шість місяців. З 1 січня по 30 червня 2022 року Франція головуватиме в Раді ЄС", — йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що президія ради організовує зустрічі, виробляє компроміси, робить висновки і забезпечує узгодженість і безперервність процесу прийняття рішень. Забезпечує гарну співпрацю між усіма державами-членами та забезпечує відносини Ради з європейськими інституціями, зокрема, з Комісією та Європейським парламентом.

Доповнення

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція розпочне кампанію зі скасування смертної кари в усьому світі в рамках свого майбутнього головування в Європейському Союзі.

В інтерв'ю УНН віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина розповіла, що Україна зможе розраховувати на "більш амбітні" формулювання щодо європейської інтеграції при головуванні в Раді ЄС Франції в 2022 році.

Українські Національні Новини

Політика