filippiny-khochut-rozshyryty-uhodu-z-kytaiem-shchob-poslabyty-napruzhenist-u-morskii-superechtsi

Філіппіни хочуть розширити угоду з Китаєм, щоб послабити напруженість у морській суперечці

 • 13024 переглядiв

Філіппіни вивчають можливість розширення угоди з Китаєм для зниження напруженості у Південно-Китайському морі. Це відбувається після нещодавнього зіткнення кораблів двох країн у спірних водах.

Влада Філіппін вивчає можливість розширення сфери дії угоди з Китаєм, яка має на меті послабити напруженість у Південно-Китайському морі через зіткнення кораблів держав у спірних водах. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як зазначив речник Морської ради Маніли Александр Лопес: "тимчасова домовленість" між країнами про місії з поповнення запасів для філіппінського військового форпосту на Другій мілині Томаса, може бути розширена на "більшу територію".

Водночас за його словами, Філіппіни "серйозно" вивчають імовірність подачі ще одного дипломатичного протесту проти Китаю через нещодавнє зіткнення, додавши, що дії Пекіна були "непрофесійними та небезпечними".

Ці незаконні дії не сприяють заходам зі зміцнення довіри, необхідним для поліпшення відносин,

- йдеться у заяві ради, яку зачитав Лопес.

Доповнення

У понеділок, 19 серпня, кораблі берегової охорони Китаю та Філіппін знову зіткнулися у Південно-Китайському морі, що стало новою точкою спалаху в їхній тривалій морській суперечці.

Нагадаємо

У липні філіппінський корабель і китайське судно зіткнулися поблизу спірних островів Спратлі в Південно-Китайському морі, причому Китай звинуватив філіппінське судно в незаконному входженні в цей район і вжив проти нього заходів контролю.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі