ukenru
fifa-zobovyazala-dinamo-viplatiti-borgi-iz-zarplati-mbokani-u-rozmiri-ponad-78-8-tis-yevro

ФІФА зобов'язала "Динамо" виплатити борги із зарплати Мбокані у розмірі понад 78,8 тис. євро

 • 15420 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міжнародна федерація футболу зобов'язала ФК "Динамо" (Київ) виплатити ексгравцеві клубу Дьємерсі Мбокані понад 78,8 тис. євро (близько 2,4 млн грн) боргу по заробітній платі. Про це сказано у рішенні ФІФА, передає УНН із посиланням на текст документу.

Уточнюється, що конголезький футболіст Мбокані і ФК "Динамо" (Київ) уклали трудовий договір 28 червня 2013 року терміном на 4 роки - до 15 червня 2017 року.

28 червня 2018 року гравець і клуб підписали додаткову угоду, відповідно до якого "Динамо" зобов'язалося виплачувати Мбокані не менше 300 тис. євро за участь футболіста в більш ніж 50% офіційних матчів Прем'єр-ліги України і клубних змаганнях УЄФА.

Крім того, відповідно до додаткової угоди, "Динамо" зобов'язалося оплачувати Мбокані оренду елітної квартири у Києві вартістю 5 тис. доларів на місяць.

Щомісячна зарплата футболіста, згідно додаткової угоди, становила 145 тис. євро.

Термін дії документу, підписаного між Мбокані і "Динамо", минув 31 травня 2018 року.

28 травня 2019 року футболіст звернувся до керівництва ФК з вимогою "закрити" перед ним борги. Він нагадав керівництву клубу, що щомісячний оклад по його зарплаті становить 145 тис. євро, а щомісячна оренда житла - 5 тис. доларів. І вказав, що за березень 2018 року він отримав тільки 50 тис. євро, а за квітень - зовсім нічого. У травні Мбокані довелося самостійно оплатити орендоване житло.

Футболіст попросив керівництво клубу залагодити це питання до 8 червня 2018 року. І вказав, що загальний борг ФК перед ним становить 239 тис. євро і 5 тис. доларів.

У свою чергу, "Динамо" виплатило лише 34,5 тис. євро Мбокані, і він дав повторний запит на клуб з проханням розрахуватися з ним за боргами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" відмовляється виплатити Ленсу 8 млн грн боргу із зарплати.

31 травня 2018 року київський клуб повідомив футболісту про те, що він звернувся до палати Міжнародної федерації футболу (ФІФА) з вирішення спорів.

У свою чергу Мбокані, який відповідно до закінченням дії контракту, змушений був покинути Україну, повідомив "Динамо" про те, що борги по його зарплаті так і не були закриті. Його вимоги до клубу, за станом на 5 червня 2018 року, були наступними: виплатити йому 255,5 тис. євро боргу із зарплати і 5 тис. доларів за оренду житла.

Пізніше, столичне "Динамо" розрахувалося з боргами перед футболістом тільки частково, і Мбокані подав позов проти клубу в палату ФІФА з вирішення спорів.

9 червня 2020 року палата ФІФА з вирішення спорів винесла рішення. "Динамо" зобов'язали виплатити Мбокані понад 78,8 тис. євро (близько 2,4 млн грн) боргу по заробітній платі. І вказала, що дане рішення не підлягає апеляції.

Як повідомлялося в УНН, ФК "Динамо" вже не перший раз звинувачують в ухиленні від сплати заробітної плати своїм гравцям. Так, раніше ФІФА зобов'язала "Динамо" виплатити Джермейну Ленсу борги із зарплати - майже 8 млн грн, і ще 8 тис. доларів за оренду житла.

Крім того, сам Ленс звинуватив "Динамо" в несплаті понад 3 млн грн податків з його зарплати.

Нагадаємо, що президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс нещодавно зголосився нібито особисто оплатити всім клубам ПФЛ тестування на коронавірус, акцентувавши на тому, що "це дорого". Однак клуби Першої ліги відмовилися від такої допомоги, заявивши про свою самодостатність.

Українські Національні Новини

Спорт