ukenru
fedorov-bulo-b-dobre-zakhistiti-personalni-dani-gromadyan-na-konstitutsiynomu-rivni

Федоров: було б добре захистити персональні дані громадян на конституційному рівні

 • 16545 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров хотів би мати змогу захистити персональні дані громадян на конституційному рівні. Про це він заявив на презентації нового освітнього серіалу, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми займаємось повністю комплексним вирішенням питання захисту реєстру, ми працюємо над новим законом разом з нашою командою, комітетом, уповноваженим, і я сподіваюсь що десь через кілька місяців – рік кожен українець зможе конкретно відчути як змінилось ставлення держави, бізнесу до питання персональних даних… Сьогодні питання захисту персональних даних – це базове питання цифрової грамотності, і взагалі було б добре навіть, не знаю можливо це чи ні, в найближчий час, на конституційному рівні захистити права людей в цьому питанні", - сказав Федоров.

З його слів, його Міністерство все більше уваги буде приділяти захисту персональних даних і кібербезпеки.

"На сьогодні я почав координувати спеціалістів Кіберполіції і профільного управління СБУ на рахунок вирішення конкретних питань, коли злодії продають дані українців. Ми кожного тижня зустрічаємось, в нас вже є прогрес, скоро ви всі дізнаєтесь про конкретні справи, які були відкриті, зареєстровані на рахунок захисту даних", - зазначив міністр.

Нагадаємо, за даними Міністерства цифрової трансформації, 11 травня за допомогою Telegram-боту в мережу злили базу з 26 млн водійських посвідчень.

Пізніше у поліції заявили, що припинили роботу Telegram-каналу та відкрили кримінальне провадження через злиття бази з даними мільйонів українців.

Також у МВС наголосили, що інформація щодо витоку персональних даних громадян із цифрового державного сервісу додатку “Дія” не підтвердилася.

Українські Національні Новини

Політика