f-16-mohly-dopomohty-vidbyty-naimasovanishu-dronovu-ataku-rf-tsoho-roku-viiskovyi-ekspert

F-16 могли допомогти відбити наймасованішу дронову атаку рф цього року - військовий експерт

 • 61117 переглядiв

Військовий експерт Валерій Рябих припускає, що F-16 могли прибути в Україну раніше і допомогти відбити найбільшу цьогорічну дронову атаку рф. Він вважає, що радари винищувачів могли покращити ефективність української ППО.

Військовий експерт Валерій Рябих припускає, що успішне відбиття наймасштабнішої дронової атаки рф цього року може бути пов’язане з прибуттям до цього винищувачів F-16 в Україну. Таку думку він висловив у коментарі УНН.

Не виключаємо ймовірність того, що F-16 прибули раніше, до прикладу найбільша дронова атака з початку цього року, яка була відбита на 100%. Вона доволі дивна, бо як ми так різно наростили можливості сил ППО, аби збити всі цілі. На мою думку, це пов’язано з використанням цих літаків

- каже Рябих.

За його словами, завдяки новітній системі радарів на винищувачів, українські ППО могли виявити та знищити не лише "шахеди", але й інші види БПЛА.

"В разі інтеграції F-16 в систему ППО України, всі дані через радари винищувачів в режимі реального часу передавались силам ППО, що допомогло досягти такої ефективності знищення ворожих цілей", - додає експерт.

На його думку, навіть зліт російських бомбардувальників Ту-22М з ціллю завдати ракетний удар дав зрозуміти росії, що щось в повітряному просторі України зазнало змін.

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації виявив спроби російської пропаганди применшити значення F-16 для України. Поширюються тези про неефективність літаків та погрози помсти з боку росії.

Популярні

Новини по темі

Понад 30 млн українців пошерили копії документів через Дію

 • 11797 переглядiв