enerhetykam-vdalosia-minimizuvaty-obmezhennia-i-vidkliuchaty-svitlo-v-menshomu-obsiazi-nizh-ochikuvalosia-minenerho

Енергетикам вдалося мінімізувати обмеження і відключати світло в меншому обсязі, ніж очікувалося – Міненерго

 • 9026 переглядiв

Українські енергетики змогли мінімізувати обмеження електроенергії, незважаючи на спеку та зростання споживання. Завдяки їх роботі вдалося уникнути масштабних відключень, а також залучити імпорт та аварійну допомогу з сусідніх країн.

Українським енергетикам вдалося мінімізувати обмеження й запроваджувати відключення електроенергії в меншому обсязі, ніж передбачалося в очікуванні спеки та зростання споживання. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Спека, яку ми спостерігали на цьому тижні, призвела до дефіциту в енергосистемі. З початку тижня оператор системи передачі "Укренерго" був змушений вдаватися до застосування планових графіків відключень. Хочу зазначити, що енергетикам вдалося мінімізувати обмеження і запроваджувати відключення електроенергії в меншому обсязі, ніж ми з самого початку очікували на фоні спеки та зростання споживання

- розповіла Гринчук.

Вона зазначила, що енергетики працюють практично цілодобово для того, щоб у цей складний літній період готувати енергосистему до осінньо-зимового періоду.   

Завдяки злагодженій роботі енергетиків попередньо у нас без обмеження електроенергії для українців. Сподіваємося, що вдасться втримати цю ситуацію і на далі

- сказала Гринчук.

Доповнення

"Укренерго" повідомляло сьогодні, 22 серпня, що споживання електроенергії продовжує зростати через спеку, Україна сьогодні залучатиме аварійну допомогу зі Словаччини, заплановано імпорт з 4 сусідніх країн. Негода знеструмила 63 населені пункти у Львівській і Закарпатській областях. Заходи обмеження споживання сьогодні не прогнозуються, але варто споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Відключення світла можуть припинитися вже наступного тижня: в Укренерго назвали умову20.08.24, 20:02

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі