ukenru
eksposadovets-ukrzaliznitsi-pidozryuyetsya-u-zavdanni-zbitkiv-na-ponad-3-mln-griven

Експосадовець "Укрзалізниці" підозрюється у завданні збитків на понад 3 млн гривень

 • 12203 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Києві повідомили про підозру експосадовцю "Укрзалізниці", який підозрюється у службовій недбалості, що призвела до збитків на понад 3 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

"…повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника Департаменту колії та споруд Публічного Акціонерного Товариства "Українська залізниця" за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки підприємству (ч. 2 ст. 367 КК України)", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, в порушення вимог чинного законодавства, через неналежне виконання своїх службових обов’язків, не здійснив належної перевірки наданих документів, що призвело до закупки Укрзалізницею клем роздільного рейкового скріплення, які не відповідають вимогам ДСТУ, а їх вартість виявилась значно завищеною.

"Внаслідок службової недбалості підозрюваного підприємство придбало неякісну продукцію, а сума збитків склала понад 3,5 млн гривень, що підтверджується висновками експертизи", - додається у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, на Вінниччині судитимуть лісничого одного із лісництв державного підприємства "Чечельницьке лісове господарство" через підозру у завданні збитків на суму понад 140 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП