ukenru
ekspert-nazvala-igrashki-yaki-ne-varto-kupuvati-ditini

Експерт назвала іграшки, які не варто купувати дитині

 • 26044 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. При виборі ляльок для дитини перевагу слід надавати таким, які схожі на дитину – із дитячим обличчям, пропорційним тулубом тощо, і лише якщо дитина дуже бажає отримати ляльку Барбі або Монстер Хай, купувати такі іграшки. Таку думку висловила голова правління Асоціації працівників дошкільної освіти Ніна Омельяненко в коментарі кореспонденту УНН.

"Науковці говорять, що іграшка (лялька) для дітей має бути схожою на дитину – обличчя, пропорційне тіло, пропорційний тулуб, ноги, руки й так далі", - зазначила експерт.

За її словами, втім широка пропозиція "специфічних" ляльок – типу Барбі або Монстрів Хай – формує у дітей попит на такі забавки. На думку Н.Омеляненко, купувати такі іграшки, за умови, що дитина дуже хоче отримати їх у подарунок, можна, але перевагу надавати тим іграшкам, які б відповідали віку дитини.

"Перевагу слід надавати тим іграшкам, і тим лялькам, які відповідають віку дитини. Щоб це була, дійсно, дитяча іграшка", - підкреслила експерт.

Нагадаємо, на думку психолога Наталі Бугайової, якщо дитина "замовила" собі на Новий рік дорогий подарунок, який не по кишені її батькам, вони можуть обережно з'ясувати, чого б їй іще хотілося отримати, а також придумати цікаве дозвілля із сюрпризами.

Новорічні подарункові набори можуть містити неякісні або прострочені цукерки, оскільки їх термін придатності важко перевірити.

За результатами дослідження, 43% українців вказали, що вірять у Святого Миколая, чверть опитаних заявили про те, що вірять у Діда Мороза.

Українські Національні Новини

Суспільство