eksochilnykam-olenivskoi-kolonii-prychetnym-do-zahybeli-polonenykh-povidomyly-pro-pidozru-sbu

Ексочільникам "Оленівської колонії", причетним до загибелі полонених, повідомили про підозру - СБУ

 • 24572 переглядiв

СБУ повідомила про підозру двом колаборантам, які підозрюються у причетності до загибелі українських військовополонених в Оленівці у липні 2022 року. Євсюкову та Нейолову інкримінують жорстоке поводження з полоненими.

Колишнім очільникам "Оленівської колонії", які причетні до загибелі полонених українських захисників, повідомлено про підозру, поінформувала Служба безпеки України у понеділок, пише УНН.

Служба безпеки та Офіс Генерального прокурора зібрали доказову базу на двох воєнних злочинців рф, які причетні до масового вбивства українських військовополонених на тимчасово захопленій частині території Донеччини у липні 2022 року. Мова йде про колаборанта Сергія Євсюкова – ексочільника так званої "Волноваської колонії днр" у селищі Оленівка та його колишнього першого заступника – колаборанта Дмитра Нейолова. За даними слідства, обидва фігуранти перебували на "посадах", коли в ніч на 29 липня рашисти влаштували вибухи на території окупаційної тюрми

- повідомили у СБУ у соцмережах.

Тоді унаслідок вогневого ураження загинули щонайменше 50 українських військовослужбовців, які перебували у застінках. При цьому 9 із них - через ненадання їм невідкладної медичної допомоги. Майже 150 – отримали поранення.

"Обидва фігуранти усвідомлювали про наслідки вибухів та кількість постраждалих, але умисно зволікали з евакуацією поранених до медустанов", - вказали у СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Євсюкову та Нейолову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

"У листопаді 2022 року обох фігурантів окупанти "замінили на посадах". Наразі вони переховуються від правосуддя на тимчасово захопленій частині території Донеччини. Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати зловмисників за вчинені злочини проти українських воїнів", - зазначили у СБУ.

МЗС у річницю теракту в Оленівці: "Агресор не залишиться безкарним"29.07.24, 10:09

Популярні

Новини по темі

У росії прорвало ще одну дамбу: є загиблий та постраждалі

 • 15142 переглядiв

У ПВК "вагнер" підтвердили загибель своїх найманців у Малі

 • 13819 переглядiв