eks-konhresmen-ssha-dzhordzh-santos-vyznav-sebe-vynnym-u-koruptsii

Екс-конгресмен США Джордж Сантос визнав себе винним у корупції

 • 30800 переглядiв

Колишній республіканський конгресмен Джордж Сантос визнав себе винним у шахрайстві та крадіжці ідентифікаційних даних. Йому загрожує до 22 років ув'язнення, вирок буде оголошено 7 лютого 2024 року.

Колишній американський конгресмен від Республіканської партії Джордж Сантос визнав себе винним у корупції та може отримати до 22 років ув’язнення. Про це повідомляє Reuters, передає УНН

Деталі 

Зазначається, що Сантос, який став відомим через низку скандалів і був виключений з Конгресу, визнав себе винним у кримінальних звинуваченнях щодо корупції. Як пише видання, "це рішення фактично ставить крапку в його короткій і скандальній політичній кар'єрі".

Сантос визнав себе винним у шахрайстві з використанням електронних засобів зв'язку та крадіжці ідентифікаційних даних. Останнє звинувачення передбачає мінімум два роки ув'язнення. Судове засідання відбулося в Центральному Ісліпі у штаті Нью-Йорк під головуванням федерального судді Джоанни Сейберт.

Під час судового засідання 36-річний Сантос перепросив перед своїми виборцями, заявивши, що глибоко шкодує про свої дії та визнає всю відповідальність за скоєне. Відповідно до угоди з федеральними прокурорами, він відмовився від права на апеляцію, якщо його вирок буде меншим за 95 місяців (трохи менш як вісім років).

Сантос був звинувачений у травні 2023 року за низку злочинів, зокрема відмивання грошей з виборчої кампанії для покриття особистих витрат, несанкціоноване використання кредитних карток донорів і отримання допомоги з безробіття, поки він був офіційно працевлаштований. Після арешту він був звільнений під заставу в розмірі 500 тисяч доларів.

Вирок Джорджу Сантосу має бути оголошений 7 лютого 2024 року. За наявними звинуваченнями, він може отримати до 22 років ув'язнення.

У зв’язку із замахом на Трампа керівницю Секретної служби США викликали на слухання у Конгрес 14.07.24, 16:43

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині чути вибухи, ЗСУ попереджали про ворожі дрони

     • 22400 переглядiв