dzho-baiden-zasudyv-vyrok-rosiiskoho-sudu-zhurnalistu-wsj-evanu-hershkovychu

Джо Байден засудив вирок російського суду журналісту WSJ Евану Гершковичу

 • 22664 переглядiв

Президент США Джо Байден висловив обурення вироком російського суду, який засудив журналіста WSJ Евана Гершковича до 16 років ув'язнення. Байден наголосив, що журналістика не є злочином, і вимагає звільнення Гершковича.

Президент США Джо Байден висловив своє обурення щодо вироку російського суду, який засудив журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича до 16 років ув'язнення. Його заява була опублікована на сайті Білого дому, передає УНН.

Деталі

"Сьогодні Еван Гершкович отримав 16 років ув'язнення в російській в'язниці, попри те, що не вчиняв злочину. Скоріше він став мішенню російського уряду, оскільки він журналіст і американець. Ми наполегливо вимагаємо звільнення Евана і продовжуватимемо це робити", — зазначив Байден.

Президент США наголосив, що Росія несправедливо затримала Гершковича і заявив, що журналістика не є злочином. Байден підкреслив, що США продовжуватимуть рішуче відстоювати свободу преси в Росії та в усьому світі, протистоячи всім, хто намагається атакувати пресу або націлюватися на журналістів.

"Журналістика – це не злочин. Ми продовжуватимемо рішуче відстоювати свободу преси в Росії та в усьому світі та протистояти всім тим, хто намагається атакувати пресу чи націлюватися на журналістів", — сказав президент.

Байден також зазначив, що від найпершого дня на посаді він не мав вищого пріоритету, ніж домагатися звільнення та безпечного повернення всіх американців, незаконно затриманих і утримуваних у заручниках за кордоном. Він відзначив витримку та силу Гершковича в цій складній ситуації та пообіцяв продовжувати зусилля для його повернення додому.

Нагадаємо

19 липня Свердловський обласний суд РФ засудив журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, звинуваченого у "шпигунстві", до 16 років колонії суворого режиму. Обвинувальний висновок був затверджений генпрокуратурою Росії 14 червня і направлений до суду.

У рф журналіста Wall Street Journal Гершковича засудили до 16 років колонії у справі про шпигунство19.07.24, 16:21

Популярні

Новини по темі

Ірина Фаріон після замаху померла у лікарні

 • 16307 переглядiв

Начальника ТЦК на Донеччині затримано за вимагання хабаря

 • 32322 переглядiв

Ірині Фаріон провели операцію, лікарі борються за її життя

 • 17232 переглядiв

Росія обстріляла Сумщину 16 разів: 59 вибухів, загибла жінка

 • 31520 переглядiв

Стан Ірини Фаріон критичний – депутат Любомир Мельничук

 • 19717 переглядiв