dvokh-avstraliitsiv-zvynuvachuiut-u-shpyhunstvi-za-zmovu-dlia-peredachi-sekretiv-zbroinykh-syl-avstralii-rosii

Двох австралійців звинувачують у шпигунстві за змову для передачі секретів збройних сил Австралії росії

 • 14146 переглядiв

Двох громадян Австралії російського походження звинуватили у підготовці до шпигунства шляхом отримання доступу до матеріалів Збройних сил Австралії з метою передачі їх російській владі.

Двох австралійських громадян російського походження було звинувачено в отриманні матеріалів Сил оборони Австралії для передачі російській владі, пише УНН з посиланням на австралійське видання ABC.

Деталі

Федеральна поліція Австралії заарештувала 40-річну Кіру Корольову, рядового армії Сил оборони Австралії, та 62-річного Ігоря Корольова в їхньому будинку в Евертон-парку, передмісті Брісбена.

Подружній парі висунуто обвинувачення за одним пунктом обвинувачення у підготовці до шпигунства, максимальне покарання за яке становить 15 років ув'язнення.

Це перший випадок обвинувачення у шпигунстві з того часу, як у 2018 році було ухвалено закони про іноземне втручання.

Поліція стверджує, що жінка здійснила незаявлену поїздку до росії, перебуваючи у довгостроковій відпустці у Силах оборони країни, де вона нібито інструктувала свого чоловіка, як увійти до свого робочого облікового запису та отримати доступ до матеріалів для відправки їй.

До передбачуваного злочину пара пробула в Австралії понад десять років.

Поліція стверджує, що пара зробила запит на інформацію з наміром передати її російській владі - питання про те, чи її дійсно передали, все ще залишається предметом розслідування операції "BURGAZADA".

У обвинувальному висновку Корольова стверджувалося, що він "підтримував відносини з членами чи філіями спецслужб російської федерації" з метою обміну інформацією.

Окремо згадувалося, що Корольови не просили про звільнення під заставу, і розгляд їх справ було відкладено до 20 вересня.

Те, як хтось із допуском до секретної інформації зміг поїхати до росії, також стане частиною розслідування, що триває.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанізі заявив, що його "докладно поінформували" з цього питання органи безпеки Австралії, і заявив, що не коментуватиме ситуацію, за винятком того, що органи безпеки країни добре виконують свою роботу.

Поліція вказала, що з продовженням розслідування можуть бути висунуті додаткові обвинувачення.

Більш серйозний злочин шпигунства вимагає прямого доказового зв'язку з іноземною державою, що тягне за собою покарання від 25 років до довічного ув'язнення.

Комісар Сил оборони Австралії Ріс Кершоу заявив, що шпигунські злочини не обходяться без жертв. "Це може вплинути на суверенітет, безпеку та спосіб життя Австралії". - сказав Кершоу.

Глава розвідки країни Майк Берджесс заявив, що шпигунство не є "химерним" поняттям і може мати "катастрофічні наслідки в реальному світі". "Шпигунство реальне. Багато країн прагнуть вкрасти секрети Австралії", - сказав Берджесс.

В Австрії повісився підозрюваний у тероризмі, якого сьогодні мали депортувати до рф11.07.24, 16:12

Популярні

Новини по темі

Над Сумщиною вночі збили крилату ракету та "шахед"

 • 19165 переглядiв