dvoie-pidozriuvanykh-u-spravi-strilianyny-v-krokusi-maiut-hromadianstvo-rf-zmi

Двоє підозрюваних у справі стрілянини в "Крокусі" мають громадянство рф -ЗМІ

 • 30735 переглядiв

Троє громадян росії, двоє з яких мають громадянство рф, були заарештовані, як підозрювані у справі про напад на "Крокус Сіті Холл" за надання допомоги нападникам.

басманний суд москви у понеділок заарештував ще трьох підозрюваних у справі про напад на Крокус Сіті Холл. Фігуранти є родичами, зокрема Амінчон і Діловар Ісломов - рідні брати, які мають російські паспорти, а Ісроїл Ісломов - їхній батько. Про це повідомляє "Голос Америки", пише УНН.

Деталі

Як зазначає видання, імена підозрюваних - Амінчон, Діловар та Ісроїл Ісломови. Це два брати та їх батько. Діловар Ісламов, ймовірно, був останнім власником білого "Рено", який використовували нападаючі. Ісламови залишаться у СІЗО як мінімум до 22 травня.

Незабаром після нападу одне з видань зв'язувалася з колишнім власником "Рено" та називала його ініціали, що збігаються з ініціалами Діловара Ісломова. Той розповів, що за тиждень до подій у "Крокус Сіті Холлі" продав автомобіль братові своєї дружини та був шокований, побачивши машину у хроніці з місця теракту. Пізніше його родичі розповіли журналістам, що Ісламов сам пішов разом із братом до відділення поліції, щоб дати свідчення. Після цього зв'язок із ним зник.

Білий дім про теракт у "Крокусі": жодного зв’язку з Україною, це кремлівська пропаганда25.03.24, 21:30

На суді в понеділок з'ясувалося, що він є громадянином росії, який працює таксистом у Твері. Йому 24 роки, у нього є дружина та дитина.

Його брату Амінчону 33 роки, має семеро дітей, також має громадянство рф. Він працював водієм автобуса, але звільнився за станом здоров'я, розповів він у суді.

Їхньому батькові Ісроїлу 62 роки, він громадянин Таджикистану, одружений, має п'ятеро дорослих дітей.

Доповнення

Голова Слідчого комітету олександр бастрикін у понеділок уточнив, що, на думку слідства, Ісломови надали виконавцям атаки квартиру та машину, а також перевозили гроші для них.

Нагадаємо

російський диктатор володимир путін заявив, що теракт у Крокус Сіті Холі здійснили радикальні ісламісти, натякаючи на можливу причетність до нього України, не надавши при цьому жодних доказів.

Популярні

Новини по темі

Bloomberg виявив чорний ринок торгівлі Starlink Маска

 • 40177 переглядiв

Курс валют на 26 березня: долар різко зріс на 32 копійки

 • 36048 переглядiв