ukenru
dva-tizhni-pislya-goloduvannya-stalo-vidomo-pro-stan-zdorovya-savchenko

Два тижні після голодування: стало відомо про стан здоров'я Савченко

 • 20609 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Народний депутат Надія Савченко, яка два тижні тому припинила сухе голодування, зараз почуває себе значно краще. Про це в коментарі УНН повідомила прес-секретар Надії Савченко Тетяна Проторченко.

“Почуває вона себе значно краще, вона людина тренована... Вже, враховуючи, що було зневоднення фактично, часткова анемія і частково погіршений слух і зір, зараз вже воду вона вживає, їжу вона вживає, але все дуже дозовано тому, що вихід з сухого голодування значно довший ніж із звичайного”, - розповіла прес-секретар.

Нагадуємо, що 5 грудня Надія Савченко оголосила сухе голодування, яке тривало 7 днів

Крім того Надія Савченко має проблеми з коліном:

“На коліні дві травми. Одна – меніск, друга – хрестовидна зв’язка. Зараз хрестовидну зв’язку не чіпали тому, що це ще складніше втручання та дуже складна реабілітація. Чіпали лише меніск. Їй зробили операцію під загальним наркозом. В лікарні вона пролежала добу, після загального наркозу”, - повідомила Тетяна Проторченко.

Операція на коліні відбулася 27 листопада. 

За словами прес-секретаря Тетяни Проторченко під час сухого голодування Савченко не оглядав лікар, також після операції на коліні вона не проходила курс реабілітації.

“Її лише вивозили один раз на перев’язку, до лікаря, який робив їй операцію. Туди ( у коліно-ред.) ще повинні закачувати рідину, сподіваємося, це відбудеться” – сказала Проторченко.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня слідчим ГСУ СБ України Савченко було затримано у ВР.

За даними ГПУ, їй повідомили про підозру у злочинах, передбачених ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України.

Українські Національні Новини

Здоров'я