ukenru
dva-rosiyski-desantniki-zaginuli-na-navchannyakh-bilya-polskogo-kordonu

Два російські десантники загинули на навчаннях біля польського кордону

 • 69132 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Під час десантування російських ВДВ, на полігоні Гожський у Гродненському районі, загинули два військовослужбовця. Про це інформує УНН з посиланням на Радыё.Свабода.

Деталі

Загиблі були військовослужбовцями Збройних сил РФ, офіцер і військовозобов’язаний. Міноборони РФ про подію не повідомило.

Повітряно-десантні війська двох країн висадилися в Гродненській області біля кордону з Литвою, повідомляє пресслужба Міноборони Білорусі.

За даними відомства, десантування є перевіркою однієї із складових сил реагування Союзної держави, яка проводиться у зв’язку із посиленням військової активності поблизу державного кордону.

"Сьогодні на полігоні Гожський, висаджується об’єднаний тактичний повітряно-десантний десант Сил спеціальних операцій Збройних Сил Республіки Білорусь та Повітряно-десантних військ ЗС РФ, у складі об’єднаної батальйонної тактичної групи", - повідомила білоруська пресслужба.

Повідомляється, що задіяні літаки Іл-76 російської військово-транспортної авіації, а також гелікоптери ВПС і Військ протиповітряної оборони Білорусі.

"Після висадки білоруські та російські десантники виконуватимуть ряд навчально-бойових завдань, зокрема захоплення та утримання бази, пошук і знищення визначених об’єктів, а також диверсійно-розвідувальних груп противника та незаконних збройних формувань. Після завершення комплексного відпрацювання всіх завдань тактичного десантування його учасники повернуться до пунктів постійної дислокації", – повідомили у відомстві.

Міграційна криза

У липні 2021 року Олександр Лукашенко заявив, що через санкції Білорусь більше не стримуватиме нелегальну міграцію до Європейського Союзу. Перш за все, великі потоки мігрантів попрямували до Литви, станом на вересень – понад 4,2 тисячі людей з Азії та Африки. Тоді Латвія та Польща відчули напругу на своїх кордонах.

У відповідь на кризу Литва і Польща почали будувати стіну на кордоні з Білоруссю.

Влітку 2021 року уряди Литви, а потім Латвії та Польщі значно посилили законодавство про незаконний перетин державного кордону, а також направили підкріплення з військових частин у прикордонні з Білоруссю райони. Лукашенка звинувачують у сприянні нелегальній міграції до країн ЄС.

Польська влада з вересня затримує та депортує людей, які допомагають мігрантам нелегально перетнути кордон. Серед них є як громадяни Польщі, так і громадяни Білорусі, азіатських країн, у тому числі деякі особи з посвідкою на проживання в Європейському Союзі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив упевненість, що сценарій "гібридної агресії" проти Євросоюзу Мінськ розробив не самостійно, а в тісній співпраці з Москвою.

З початку міграційної кризи на кордоні Білорусі з Польщею та Литвою загинули щонайменше 9 людей.

З серпня польські прикордонники зупинили 33 200 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі проти 88 у минулому році.

Українські Національні Новини

Новини Світу