dtp-zi-smertyu-natsgvardiytsya-sud-prodovzhiv-aresht-suddi-tandiru

ДТП зі смертю нацгвардійця: суд продовжив арешт судді Тандиру

 • 237971 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Печерський районний суд Києва продовжив до 26 серпня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судді Макарівського райсуду Олексію Тандиру, підозрюваного у скоєнні ДТП в якій загинув нацгвардієць. Про це УНН повідомляє з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Цитата

«За клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 26 серпня 2023 року», - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судово-психологічна експертиза показала, що суддя Тандир був п’яний за кермом, коли збив на смерть нацгвардійця

Доповнення

У ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура повідомила УНН, що розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Вища рада правосуддя на засіданні у суботу, 27 травня, задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді. Суддю Тандира відправили під варту на два місяці.

Сам суддя заявляє, що не був п’яним, а після ДТП перебував у шоковому стані.

Вища рада правосуддя повідомила, що 2 червня тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Туреччині почалися лісові пожежі, людей евакуюють

     • 566425 переглядiв