dpsu-tymchasovo-zaboronyla-vsim-turystam-pidiom-na-pip-ivan-ta-shche-nyzku-marshrutiv

ДПСУ тимчасово заборонила всім туристам підйом на Піп Іван та ще низку маршрутів

 • 62538 переглядiв

Державна прикордонна служба тимчасово забороняє всім туристам сходження на Піп Іван та низку інших маршрутів у Верховинському районі через додаткові тимчасові обмеження, запроваджені у Зеленській та Білоберецькій громадах.

Прикордонники запровадили додаткові тимчасові обмеження в Зеленській і Білоберезькій громадах Верховинського району. Зокрема, заборонено відвідування таких популярних туристичних маршрутів, як Піп Іван та Бребенескул. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає УНН.

Деталі

Додаток до наказу з переліком обмежень оприлюднили 10 липня. Згідно з документом, у Верховинському районі забороняється відвідування туристичних маршрутів урочища Погорілець, Гаджини, Подороватого, Угорських Скель, полонини Кринта, Луковиці, Широкої та Веснерки, гір Чивчин, Смотрин, Вухатий камінь, Піп Іван, Беребенскул, Пожижевська Мергул, Туркул, Мала Говерла, Брескул, Кострич, Явірник, Попадя, Масний Присліп, Гоїчна, Дуконя, Пнів’є, озера Марічейка та Кривопільського перевалу.

Також обмеження стосуються в’їзду в 5-кілометрову прикордонну смугу, на що необхідно отримати дозвіл ДПСУ. Заборонено рух транспорту під час комендантської години, окрім осіб, які прямують за кордон, і водіїв вантажівок, що здійснюють мультимодальні перевезення.

У прикордонній зоні забороняються зупинки транспорту понад 20 хвилин, якщо вони не пов’язані з технічними несправностями, а також зупинки на узбіччях доріг поза встановленими стоянками (крім транспорту місцевих жителів). Не дозволяється використовувати дороги, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг і ведуть до державного кордону.

Водіям заборонено перевозити осіб, які не мають дозволів від ДПСУ. Також забороняється полювання, використання приладів нічного бачення, радіостанцій та керування безпілотниками.

У Держприкордонслужбі зазначили, що ці обмеження не стосуються працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронців, органів цивільного захисту, військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

В українки, яка прямувала до Угорщини знайшли гранату – ДПСУ07.07.24, 17:48

Популярні

Новини по темі

У Харкові прогримів вибух

 • 32956 переглядiв