ukenru
dpsu-pereviryaye-pasazhiriv-reysiv-v-aeroportakh-borispil-ta-kiyiv-z-usikh-krayin-de-buli-spalakhi-koronavirusu

ДПСУ перевіряє пасажирів рейсів в аеропортах "Бориспіль" та "Київ" з усіх країн, де були спалахи коронавірусу

 • 26613 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Прикордонники здійснюють температурний скринінг в аеропортах "Бориспіль" та "Київ". Перевіряють пасажирів рейсів з усіх країн, де були зафіксовані спалахи коронавірусу, а також інших рейсів. Про це кореспонденту УНН повідомила речниця ОКПП "Київ" Державної прикордонної служби Світлана Бурда.

"Температурний скринінг здійснюється в аеропорту "Бориспіль" та в аеропорту "Жуляни" прикордонниками, спільно з представниками МОЗу. Основними загрозливими напрямками залишаються рейси, які прибувають з Італії. На них здійснюється замір температури, також замір температури здійснюється на рейсах з країн, де вже зафіксовані спалахи коронавірусу, і також на інших рейсах", - сказала Світлана Бурда.

Вона зазначила, що прикордонники здійснюють пропускні операції в засобах індивідуального захисту: гумові рукавички та маски. Військовослужбовці, яких висувають для температурного скринінгу пасажирів, які прибувають на територію України, одягнені у комбінезони, а також у засоби індивідуального захисту. Замір температури здійснюють інфрачервоними безконтактними термометрами.

"Наразі, станом на цю годину, не зафіксовано жодного громадянина, який би прибув в Україну з підвищеною температурою, або скаржився на свій стан здоров’я. Ми перевіряємо абсолютно всіх пасажирів. Наразі, можу вас запевнити, що жоден пасажир не відмовився від заміру температури. Це відбувається буквально кілька секунд, без затримки, і ми вживаємо всіх заходів, щоб це не призвело до жодного дискомфорту при перетині кордону", - зазначила Світлана Бурда.

Нагадаємо, у "Борисполі" прикордонники почали перевірку температури у пасажирів всіх рейсів через коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство