ukenru
doslidniki-nazvali-predstavnikiv-profesiy-yakiy-vzhivayut-naybilshe-alkogolyu

Дослідники назвали представників професій, які вживають найбільше алкоголю

 • 20057 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Нове дослідження показало, що певні види роботи пов'язані з більш високим рівнем вживання алкоголю, повідомляє The Independent, інформує УНН.

Деталі 

Група дослідників з університету Ліверпуля порівняли ймовірність взаємозв'язку різних професій і вживання алкоголю.

Автори проаналізували дані про 100 817 дорослих з усієї Великої Британії, зібрані в біобанку, які були прийняті на роботу в період з 2006 по 2010 рік.

Згідно з дослідженням, власники пабів і менеджери закладів майже в три рази частіше зловживають алкоголем, а прибиральники та штукатури - в два рази.

Дослідження також показало, що священнослужителі, фізики, геологи, метеорологи і практикуючі лікарі п'ють найрідше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актуальне питання тижня: чи впливає алкоголь на ефективність вакцин від COVID-19

Виявилося також, що взаємозв'язок між професією і кількістю вживаного алкоголю істотно відрізняється у чоловіків і жінок.

Для чоловіків робочі місця, пов'язані з великим вживанням алкоголю, виявилися висококваліфікованими професіями в сфері торгівлі. У той час як посади з категорії топ-менеджерів і вищих посадових осіб з більшою ймовірністю були пов'язані зі збільшеною кількістю вживання алкоголю для жінок.

Найменше алкоголю серед чоловіків вживали представники священнослужителів, лікарів-практиків і міських архітекторів. Найменше п'ють серед жінок шкільні секретарі, вчені-біологи, біохіміки та фізіотерапевти.

Дослідники попереджають, що через перехресний характер дослідження не вдалося встановити причинно-наслідковий зв'язок між споживанням алкоголю і професією.

Доповнення

Відзначимо, що на алкогольні смаки українців впливають загальносвітові тенденції. Експерти відзначають також дві панівні на українському алкогольному ринку останнім часом тенденції: попит на крафтову продукцію і різноманітні оригінальні новінкі. А Bloomberg навіть однією з тенденцій останнього десятиліття назвав саме крафтовий алкоголь

Нагадаємо, раніше УНН писав, що виробник популярної першої крафтової горілки "Др.Житник"  - лікеро-горілчаний завод "Prime" - входить в ТОП-5 вітчизняних виробників якісного алкоголю поряд з "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс "(УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство