doshchi-ta-poveni-v-kytai-u-lypni-pryzvely-do-podvoiennia-zbytkiv-vid-stykhiinykh-lykh

Дощі та повені в Китаї у липні призвели до подвоєння збитків від стихійних лих

 • 14226 переглядiв

У липні Китай зазнав економічних збитків у розмірі 10,1 млрд доларів через стихійні лиха, переважно дощі та повені. Постраждало 26,4 млн людей, 328 загинули або зникли безвісти, пошкоджено тисячі будинків та посівів.

Екстремальні зливи і сильні повені в Китаї призвели до майже подвоєння економічних збитків від стихійних лих в липні в порівнянні з минулим роком, повідомив уряд. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Повідомляється, що минулого місяця Китай зазнав 10,1 млрд доларів економічних збитків від стихійних лих, і це найбільша сума збитків за липень з 2021 року. За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій, 88% цих збитків були спричинені сильними дощами, повенями або їхніми наслідками.

За даними міністерства, протягом місяця від стихійних лих постраждали майже 26,4 мільйона людей по всьому Китаю, 328 з них загинули або зникли безвісти.

Протягом місяця 1,1 мільйона людей були переселені, 12 тис. будинків обвалилися і ще 157 тис. були пошкоджені. Постраждало також близько 2,42 мільйона гектарів посівних площ.

Надзвичайно сильні зливи залили величезні території, такі як басейн річок Сичуань, Жовта річка, Хуай і частини Північно-Китайської рівнини, побивши рекорди кількості опадів на 33 метеостанціях в провінціях Хенань, Хунань і Шаньдун.

Розливи великих річок, які повільно відступали після паводків, також погіршили наслідки дощів, повідомляє міністерство.

У центральній провінції Хенань, одній з основних зон вирощування комерційних сільськогосподарських культур, постраждало понад 1,13 мільйона гектарів, частина врожаю з підтоплених полів була втрачена.

Нагадаємо

У липні в провінції Хунань на півдні Китаю проливний дощ і повінь після тайфуну "Гемі" призвели до загибелі 4 людей. Тисячі жителів евакуйовано, затоплено значні ділянки посівних земель.

20 людей загинули внаслідок повені в Китаї21.07.24, 08:05

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Відключення світла 10 серпня не плануються - Укренерго

 • 19343 переглядiв

У Києві у найближчу годину очікується гроза

 • 19145 переглядiв

Гарріс випереджає Трампа на 5% – нове опитування

 • 14745 переглядiв

Атака рф на Харків: ворог вдарив КАБом, є постраждалий

 • 21487 переглядiв