derzhdep-vidznachyv-znachni-reformy-na-shliakhu-podolannia-koruptsii-v-ukraini

Держдеп відзначив значні реформи на шляху подолання корупції в Україні

 • 35422 переглядiв

Державний департамент США визнав значні антикорупційні реформи в Україні, включаючи декларування активів для чиновників та нових суддів Вищого антикорупційного суду.

На щорічній церемонії нагородження активістів у боротьбі проти корупції у Держдепартаменті США відзначили значні реформи на шляху подолання корупції в Україні. Про це йдеться у вступному слові помічника керівника Бюро з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності Тодд Робінсон, пише УНН.

В Україні INL тісно співпрацює з антикорупційними слідчими та прокурорами, які лише цього року відкрили справи проти понад 20 високопоставлених державних службовців, у тому числі колишнього голови Верховного суду,

- йдеться у заяві.

Деталі

Зазначається, що з літа Україна здійснила значні заходи з реформування, включаючи вимогу до урядовців декларувати свої статки та доукомплектування Вищого антикорупційного суду суддями.

Нагадаємо

10 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про відновлення електронного декларування з правкою про відкритий доступ (№9534).

Документ називається "Пропозиції Президента України до Закону про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після повномасштабного вторгнення стало більше українців, які бачать спроби боротьби з корупцією - КМІС

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині в окупації критична ситуація в медицині - ОВА

     • 33470 переглядiв

    Перереєстрацію авто в Дії презентують 19 грудня - Федоров

     • 33297 переглядiв

    Норвегія посилює вимоги до українських біженців: що відомо

     • 31186 переглядiв