deiaki-amerykantsi-spryimaiut-vytraty-na-ukrainu-yak-blahodiinist-cherniev-poiasnyv-stavlennia-ssha-do-nadannia-dopomohy

Деякі американці сприймають витрати на Україну, як благодійність: Чернєв пояснив ставлення США до надання допомоги

 • 28110 переглядiв

Суперечки в США щодо допомоги Україні виникають через сприйняття цієї допомоги як благодійності та ігнорування наслідків для глобальної безпеки, вважає голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв. Республіканці заблокували законопроект про допомогу на суму 110,5 мільярдів доларів, включаючи кошти для України, закликаючи до посилення імміграційного контролю.

Нардеп та голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв в ефірі телемарафону розповів про те, що суперечки в США щодо допомоги Україні виникають через те, що деякі американські політики і громадяни думають, що підтримка України це – благодійність, передає УНН.

"Вони не бачать картини світу. Тому що вони бачать виключно з боку свого сприйняття в Сполучених Штатах витрат на Україну. Знову ж таки, їм здається, що це благодійність і це просто добра держава США, допомагає демократичній країні Україні виграти. Але вони не пов’язують це з тим, що це про загальну архітектуру безпеки світу і про світовий порядок, який в тому числі буде впливати на них

- сказав Єгор Чернєв.

Деталі

За пропозицією конгресменів, українські депутати відвідали США, щоб донести до американських виборців необхідність подальшої допомоги Україні. 

"Ми проводили чітку паралель. Якщо сьогодні Україна паде і росія виграє, то це означає сигнал для інших диктаторів, що можна переглядати кордони країн силою і це нормально. І не буде ніякої реакції",- наголосив Чернєв.

Нагадаємо

Сенат США вчора не зміг ухвалити законопроект про виділення 110,5 мільярдів доларів, де є допомога Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці вимагали посилення імміграційного контролю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без допомоги США є великий ризик програти війну – Єрмак

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд спростив встановлення міні-ТЕЦ

     • 37828 переглядiв