daniia-pryzupynyla-viiskovu-spivpratsiu-z-hruziieiu

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 12522 переглядiв

Данія призупинила чотирирічну військову співпрацю з Грузією через рішення ЄС. Країна закликає Грузію повернутися на євроатлантичний шлях і дотримуватись порядку денного реформ ЄС.

Данія призупинила чотирирічну військову співпрацю з Грузією, бюджет якої становив приблизно 71,5 мільйона данських крон (понад 28 мільйонів ларі). Про це стало відомо з листа МЗС Данії, який був направлений депутату від опозиції Теоні Акубардіа у відповідь на її запитання, передає"Грузія Online", пише УНН.

Деталі

Як зазначається у листі, відповідно до рішення Ради Євросоюзу у червні 2024 року, а також після призупинення допомоги Грузії Фонду миру Євросоюзу, Данія вирішила розглянути можливість повного перегляду двосторонньої допомоги уряду Грузії.

Як зазначається у листі, поки триває перевірка, Данія призупинить заплановані заходи та нову програмну підтримку уряду Грузії.

Данія закликає уряд Грузії повернутися на євроатлантичний шлях і дотримуватись порядку денного реформ ЄС, який є основою міцних двосторонніх зв'язків між Данією та Грузією,

- йдеться у листі МЗС Данії.

Нагадаємо

Британські інвестори призупинили кілька значних угод у Грузії через політичну нестабільність, спричинену прийняттям закону про іноземних агентів, що ставить під загрозу процес вступу Грузії до ЄС та іноземні інвестиції.

Популярні

Новини по темі

Данія призупинила військову співпрацю з Грузією

 • 12522 переглядiв