crowdstrike-pidtverdzhuie-problemy-z-windows-z-yii-bezpekovym-pz-zmi

CrowdStrike підтверджує проблеми з Windows з її безпековим ПЗ - ЗМІ

 • 14846 переглядiв

Компанія CrowdStrike визнала, що комп’ютери з інстальованим її програмним забезпеченням безпеки мають проблеми з різким завершенням роботи операційної системи Windows. Користувачі Microsoft по всьому світу повідомляють про масові проблеми з доступом до сервісів, включаючи банки та авіакомпанії.

Компанія CrowdStrike визнала, що комп’ютери з інстальованим її програмним забезпеченням безпеки мають проблеми з різким завершенням роботи операційної системи Windows, на тлі того, як користувачі Microsoft по всьому світу повідомляють про масові проблеми з доступом до сервісів, включаючи банки та авіакомпанії, пише УНН з посиланням на Bloomberg та AP.

Деталі

Компанія CrowdStrike підтвердила, що комп’ютери з інстальованим її програмним забезпеченням безпеки мають проблеми з різким завершенням роботи операційної системи Windows, про що повідомляє Asahi з посиланням на представника японського підрозділу компанії.

Користувачі Microsoft у всьому світі, включаючи банки та авіакомпанії, повідомили про масові збої в п’ятницю, через кілька годин після того, як технологічна компанія заявила, що поступово вирішує проблему, що впливає на доступ до програм і служб Microsoft 365, вказує AP.

Веб-сайт DownDectector, який відстежує збої в Інтернеті, про які повідомляють користувачі, зафіксував зростання збоїв у роботі послуг Visa, ADT Security і Amazon, а також авіакомпаній, включаючи American Airlines і Delta.

Microsoft 365 опублікував у X, що компанія "працює над перенаправленням постраждалого трафіку на альтернативні системи, щоб пом’якшити наслідки більш ефективним способом" і що вони "спостерігають позитивну тенденцію щодо доступності послуг".

Користувач X опублікував знімок екрана попередження від компанії CrowdStrike, у якому говориться, що компанії відомо про "звіти про збої на хостах Windows", пов’язані з її платформою Falcon Sensor. Попередження було опубліковано на захищеному паролем сайті CrowdStrike, і його не вдалося перевірити. 

Акції Crowdstrike впали на 14% під час початкових передринкових торгів, на тлі того, як великі збої в роботі порушили роботу авіакомпаній, банків та компаній, що надають фінансові послуги.

Акції Microsoft впали на 2,8% після того, як власник програмного забезпечення Windows повідомив про збій у роботі своїх онлайн-сервісів.

Доповнення

У всьому світі стався глобальний IT-збій, пов'язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows. 

Надзвичайно масштабний каскад збоїв від США до Азії стався після того, як корпорація Microsoft повідомила про збій у своїх онлайн-сервісах, зокрема в онлайн-службах Azure і 365. Повідомлялося, що комп'ютери з Windows, на яких встановлено програмне забезпечення CrowdStrike, мають проблеми.

Також авіакомпанії American Airlines, United і Delta звернулися до Федерального управління цивільної авіації США (FAA) з проханням про глобальну зупинку всіх рейсів. Авіакомпанії  відчували проблеми зі зв'язком.

В Україні у роботі мобільного оператора Vodafone спостерігався збій. Також серед іншого повідомлялося про проблеми з Sense Bank, Monobank та "Новою поштою".

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    CrowdStrike підтверджує проблеми з Windows з її безпековим ПЗ - ЗМІ

     • 14846 переглядiв

    "Нова пошта" відновила роботу після збою

     • 15251 переглядiв