ukenru
cnn-pokazalo-video-vbivstva-okupantami-dvokh-mirnikh-zhiteliv-na-okolitsi-kiyeva

CNN показало відео вбивства окупантами двох мирних жителів на околиці Києва

 • 267358 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Російські солдати застрелили двох беззбройних мирних жителів, коли ті відходили після зіткнення на околиці Києва. CNN показало відео вбивства з камер відеоспостереження, що датоване 16 березня, повідомляє УНН.

Деталі

Як встановило CNN, один із постраждалих був власником пограбованого автосалону, інший - 68-річний Леонід Пляц, який працював там охоронцем.

Камери відеоспостереження показали, що п'ятеро російських окупантів намагаються проникнути в підприємства, стріляють по замках і розбивають скло. Як вказано, коли власник наближається з піднятими руками, вони зупиняють його, щоб обшукати на предмет зброї. Потім приходить охоронець і його теж обшукують.

Перш ніж солдати відвернулися, як зазначається, між ними ймовірно відбулася розмова, потім двоє цивільних почали повертатися до свого посту охорони. Тоді принаймні двоє солдатів підходять позаду чоловіків і відкривають вогонь. Обидва цивільні падають на землю, повідомляє телеканал.

На записах зафіксовано, що поки окупанти грабували підприємство, охоронець був ще живий та намагався викликати допомогу. Після того, як до місця прибув загін волонтерів, щоб врятувати Пляца, почалася перестрілка між ними та російськими військовими. Поки українці намагалися до нього дістатися, як вказано, охоронець помер.

Головний прокурор України, як повідомляється, заявила, що інцидент розслідується як воєнний злочин після перегляду відео, отриманого CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: CNN отримало відео, зняте у березні в Бучі. На ньому російські військові та тіла мирних жителів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП