ukenru
cnn-ministri-finansiv-boykotuvali-zustrich-g20-za-uchastyu-rosiyi

CNN: міністри фінансів бойкотували зустріч G20 за участю росії

 • 140083 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Міністри фінансів ряду країн покинули закрите засідання "Групи двадцяти" у Вашингтоні в середу під час виступу російського делегата, демонструючи протест проти вторгнення рф в Україну, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Повідомляється, що в бойкоті брала участь міністр фінансів США Джанет Єллен, а також європейські та інші західні офіційні особи, які брали участь у зустрічі.

"Демократії світу не діятимуть перед обличчям триваючої російської агресії і військових злочинів", - написала міністр фінансів Канади Христя Фріланд в Twitter.

Вона опублікувала фотографію чиновників, які залишили зустріч, в тому числі Єллен, голови Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла і президента Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Напередодні зустрічі офіційні особи США заявили, що Йеллен не братиме участі в деяких засіданнях зборів, в яких брала участь Росія.

Українські офіційні особи також виступили на засіданні в якості запрошених гостей, і також покинули приміщення під час виступу росії, пише CNN. Єллен та інші чиновники, як повідомляється, були присутні на засіданні під час цих виступів, але пішли, коли почав говорити міністр фінансів росії Антон Силуанов.

За даними джерел, міністри фінансів заздалегідь обговорили плани бойкоту участі росії.

Нагадаємо

На початку місяця міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Сполучені Штати відмовляться від участі у зустрічах G20, на яких буде присутня росія.

Польща минулого місяця заявила, що запропонувала офіційним особам США виключити росію з G20 на тлі її повномасштабного вторгнення в Україну.

Президент Байден пізніше заявив, що підтримує таку пропозицію.

Пізніше ЗМІ повідомили, що володимир путін планує відвідати саміт групи країн з найбільшими економіками G20.

Виключення Москви з G20 вимагатиме підтримки всіх членів. Це вважається малоймовірним, оскільки Китай заявив, що не підтримає вигнання росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу