cherez-viverzhennya-vulkanu-etna-na-sitsiliyi-skasovuyut-aviareysi-i-zakrivayut-aeroporti

Через виверження вулкану Етна на Сицилії скасовують авіарейси і закривають аеропорти

 • 1180323 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Виверження вулкану Етна на Сицилії змусило європейські авіакомпанії на сході Сицилії скасовувати або переправляти свої рейси, через що вильоти затримуються на кілька годин, повідомляє УНН з посиланням на Independent.

Деталі

Вулкан Етна випустив шлейф попелу висотою 3 357 м, який поширився над східною частиною острова, через що аеропорти на італійському острові змушені призупинити роботу.

Аеропорт у місті Катанії, який у серпні зазвичай обслуговує близько 200 рейсів щодня, закрився після прибуття рейсу з Касабланки о 2:38 за місцевим часом у понеділок. Ранкова хвиля вильотів з Катанії мала розпочатися о 6 ранку, але всі 10 рейсів були скасовані. Цей аеропорт, який є головним пунктом в'їзду на Сицилію, знаходиться приблизно в 50 км на південь від Етни.

Рейс easyJet з лондонського аеропорту Гатвік до Катанії затримується в аеропорту Сассекса, очікуваний час прибуття - 20 годин вечора, що більш ніж на дев'ять годин відстає від графіка. «Нам шкода, що ваш рейс затримується. Це пов'язано з тим, що вулканічна активність в Катанії спричиняє обмеження в районах, в яких дозволено літати літакам. Безпека вас і нашого екіпажу є нашим найвищим пріоритетом, і ми дякуємо вам за терпіння», - повідомляє авіакомпанія.

Літак British Airways, що мав вилетіти з Гатвіка до Катанії зранку, також затримується на дев'ять годин. Сім рейсів Ryanair, які мали приземлитися в Катанії в понеділок вранці, були перенаправлені в аеропорт Трапані на крайньому заході Сицилії.

«У зв'язку з виверженням вулкану Етна ми хотіли б попередити всіх пасажирів, які подорожують до Катанії та з Катанії 14 серпня, про можливі затримки, перенаправлення або скасування рейсів. Постраждалі пасажири будуть повідомлені якнайшвидше», - повідомляє авіакомпанія.

Десятки інших рейсів були скасовані, в тому числі щонайменше 10 рейсів між Римом і Катанією. Загалом понад 1 000 пасажирів мають вилетіти з італійського острова в понеділок.

Аеропорт Комісо, який знаходиться приблизно в 150 км від Етни, наразі закритий, а рейси, що мають туди прибути, затримуються на кілька годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виверження вулкану в Ісландії: влада занепокоєна накопиченням токсичних газів в атмосфері

Italy's Mount Etna, the most active volcano in Europe, illuminates the night sky with a breathtaking display of eruptions pic.twitter.com/zw7L1bJUMV

— Reuters (@Reuters) August 14, 2023

L'eruzione dell'Etna continua fino a notte fonda #localteam #etna #eruzione pic.twitter.com/esLXpWPdUJ

— Local Team (@localteamit) August 14, 2023

Etna, cenere sull'aeroporto di Catania: chiuso fino alle 20:00 lo spazio aereo dello scalo etneo. Al lavoro i mezzi per la pulizia della pista #Etna #cenere #Catania #localteam pic.twitter.com/b4gqVcUKKE

— Local Team (@localteamit) August 14, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Мінна безпека увійде до одного зі шкільних курсів - МОН

     • 942376 переглядiв

    Кіпер: робимо усе, аби одеські туристи відпочивали безпечно

     • 1772440 переглядiв