chastkovo-vidnovleno-dakh-ta-storona-yaka-bula-zruinovana-kiper-pro-vidnovlennia-spaso-preobrazhenskoho-soboru

Частково відновлено дах та сторона, яка була зруйнована: Кіпер про відновлення Спасо-Преображенського собору

 • 27965 переглядiв

У Свято-Преображенському соборі в Одесі, пошкодженому російським обстрілом, частково відновлено дах та найбільш зруйновану сторону. Вже відбуваються служби, а відновлення фінансується пожертвами громадян.

У Свято-Преображенському соборі в Одесі, який був пошкоджений у липні минулого року внаслідок російського обстрілу, частково відновлено дах та сторона собору, яка була найбільше зруйнована. В соборі вже відбуваються служби. Про це розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Вже відновлюється. Сьогодні внаслідок коштів пожертвувань громадян, одеситів, які сьогодні ходять до собору, тому що там працює і нижній собор, і буквально декілька днів тому був у соборі, то там ліве крило вже відкрили у верхньому храмі і там відбуваються також служби і тому небайдужі одесити, гості міста жертвують кошти. І сьогодні вже відновлено частково дах, частково відновлена та сторона, яка була найбільше зруйнована. Навіть, вже стіни стоять

- сказав Кіпер.

Він додав, що сьогодні була підписана міжурядова угода з італійським урядом щодо відновлення пам’яток архітектури центральної частини міста, які охороняються ЮНЕСКО.

Також, за його словами, внаслідок удару було пошкоджено понад дві сотні об’єктів.

Нагадаємо

В цей день минулого року росіяни атакували Одесу та влучили у Спасо-Преображенський собор.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

Яхта Медведчука перебуває під арештом – Офіс Генпрокурора

 • 36970 переглядiв